čtvrtek 16. května 2024

Dezinformátorka Peterková má na krku další obvinění a dál šíří bludy

Bývalá novinářka Jana Peterková, která patří k nejkurioznějším postavičkám české dezinformační scény, zamíří znovu před soud kvůli šíření poplašné zprávy. Za stejný čin dostala už v únoru podmínku, v květnu trest potvrdil odvolací soud.

Jana Peterková

Jana Peterková
Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

  • Jana Peterková
  • Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

Policie už Peterkové sdělila obvinění. „Pokud Petr Pavel usedne na hrad, tak vy půjdete buď do zákopů a nebo, pokud to odmítnete, tak do vězení. Pokud odmítnete, zmizíte v systému věznic navždy jako hrabě Monte Christo nebo Patrik Tušl,“ zveřejnila text obvinění Peterková. „Připravují to, protože mohou vyhlásit buď válečný stav nebo stav ohrožení státu, při obou je mobilizace povinná. Pokud máte modrou knížku nebo jste nemocní, tak změní i zákony,“ uvedla dál, přitom se jako tradičně nevyhnula útokům na policii, kterou znovu označila za Gestapo a prohlásila, že obvinění je nesmysl a že u policie nepracuje nikdo, kdo má IQ vyšší než 70, což je hranice pro lehkou mentální retardaci.

Potom také rozkryla, co za jejím obviněním stojí. „Policie a stát se mě chce zbavit. Tohle je Rajchlův poslední pokus dostat nás pod digitální koncentrák Evropské unie,“ pronesla na adresu dalšího známého dezinformátora Jiřího Rajchla, s kterým se, jako s řadou dalších rozhádala.

V poslední době Peterková šíří pro změnu dezinformace o tom, že Česká republika neexistuje a že se jedná jen o komerční firmu.

Peterková není u soudu nováček. První trest dostala za šíření lží o úmrtích v pečovatelském domě pro seniory. Měla smazat lživá videa, omluvit se a zaplatit 250 tisíc korun. Nic z toho neudělala. Další trest, dvouletý s odkladem na tři roky, dostala za šíření poplašné zprávy, tvrdila třeba, že vojáci budou v době covidu stžílet děti, které půjdou na hřiště. Policie řeší také trestní oznámení nemocnice, kterou dezinformátorka osočila, že ji chtěla otrávit.

Související

438097231_474824148206744_3862924283786652163_n.jpg
Domácí Video

Zítko: Dvojministr Havlíček nebránil podvodu, bál se, že ho zabijí

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím