Den margarity

Uvelebte se na gauči se sklenkou čerstvé margarity. Ti, co drží Suchej únor, si mohou připravit nealko verzi.

Margarita

Margarita
Zdroj: Pexels

  • Margarita
  • Zdroj: Pexels

A někdy uprostřed dne, jen tak bez důvodu, si připravím velký džbán margarity a zdřímnu si na terase.“ – pohodu podle Charlieho Harpera z Dva a půl chlapa si dnes můžete vychutnat i vy. I když vzhledem k počasí doporučujeme Den margarity oslavit v teple domova.

Margaritu pije většina lidí především v létě na pláži, ale byla by chyba tento lahodný nápoj pít jen v určitém období roku. Příprava margarity je snadná. Okraj sklenky přejeďte limetkou nebo citronem, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte a „namočte“ do misky s mořskou solí. Do šejkru nalijte 25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequilly bianco, přidejte led a pečlivě protřepejte. Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte drink do sklenky.

V případě, že držíte Suchej únor a nebo zkrátka neholdujete alkoholu, si můžete připravit nealko verzi. Namísto tequilly do šejkru přidejte 60 ml limetkové šťávy, 60 ml pomerančového džusu, 30 ml citronové šťávy a zalijte 90 ml perlivé vody. Pokud na vás bude drink příliš kyselý, tak do něj přidejte podle vašeho uvážení třtinový cukr.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

policie
Krimi

GIBS stíhá dvojici opilých policistů. Ve hře je obvinění z ublížení na zdraví

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil

GLwknglWEAAo4jW
Krimi

Rus se vrátil domů z fronty a rozřezal přítelkyni. Části těla nacpal do kufrů