středa 1. května 2024

Další Boeing musel nouzově přistát, jedná se o šestý incident v posledních dnech

Pořádné potíže má výrobce letadel Boeing. V posledních dnech se totiž objevilo nebývale velké množství technických potíží.

GIotHxHWgAA0_fR

Ilustrační foto.
Zdroj: X

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: X

Boeing přistával ve středu nouzově v Los Angeles poté, co mu při startu v Dallasu praskla pneumatika. Podle letecké společnosti piloti před přistáním dostal informaci, že tlak v jedné z pneumatik je nízký.

V pondělí musel v Los Angeles nouzově přistát Boeing 777 s 249 lidmi na palubě kvůli úniku paliva. Jen o pár hodin dřív se na palubě Boeingu 787 na trase ze Sydney do Aucklandu odehrála technická událost, jak ji označily aerolinky. Při extrémním propadu letadla se zranilo pět desítek cestujících. Nebyli připoutaní a při incidentu vyletěli do stropu letounu.

Při jiném incidentu 7. března Boeing 777 společnosti United, který vzlétl ze San Francisca a mířil do Japonska, nouzově přistálo v Los Angeles poté, co mu upadla jedna ze šesti pneumatik podvozku. 8. března zase musel let ze San Francisca do Mexika nečekaně přistát v Los Angeles kvůli problému s hydraulickým systémem letadla. V tentýž den se také převrátil Boeing 737 společnosti United Airlines na trávu potom, co při rolování sjel z ranveje na letišti George Bushe v Houstonu.

Související

Boeing 777 United Airlines
Zahraniční

Boeing musel nečekaně přistát, na vině byl únik výkalů z rozbité toalety

84A47E52-C3F1-4EB5-8C08-36A11DCF2DA6
Zahraniční Technologie

Vyrábí obří větrné elektrárny. Teď vyvíjejí největší letadlo světa, které je přemístí

Florence_Airport_SingleImage_02-2000x966
Zahraniční

Letiště ve Florencii čeká rozsáhlá přestavba, na střeše bude mít vinici

49487468291_fea300511f_b
Zahraniční

Boeing 787 měl technický problém, pět desítek lidí se zranilo