úterý 14. května 2024

Česká pošta představuje nové známky. Jsou na nich Šafránková a Abrhám

Popelka a Arnošt Blažej se setkávají na nových známkách České pošty. Libuše Šafránková a Josef Abrhám byli manželé celých pětačtyřicet let.

známky

Kolekce známek vychází k nedožitým sedmdesátinám legendární Popelky.
Zdroj: Česká posta

  • Kolekce známek vychází k nedožitým sedmdesátinám legendární Popelky.
  • Zdroj: Česká posta

Dvě zesnulé hvězdy českého filmového nebe zdobí novou kolekci známek, kterou právě vydává Česká pošta. Sběratelé na nich mohou najít tváře slavné manželské dvojice Libuše Šafránkové a Josefa Abrháma. Známky vychází při příležitosti nedožitých sedmdesátin představitelky nezapomenutelné Popelky.

Šafránková s Abrhámem byli manželé od roku 1976 až do hereččiny smrti v červnu 2021. Její manžel ji do hereckého nebe následoval o jedenáct měsíců později.

Oba herci zažili největší slávu v sedmdesátých a osmdesátých letech. Šafránková si největší jméno udělala hlavní rolí v pohádce Tři oříšky pro Popelku v roce 1973 a Josef Abrhám získal srdce diváků po celé republice o čtyři roky později rolí doktora Arnošta Blažeje v seriálu Nemocnice na kraji města. Manželský pár si pak spolu zahráli ve filmu Vrchní, prchni! či v inscenaci Zdeňka Podskalského Dokonalý muž, dokonalá žena.

Autor: Jan Skala

Související

GHXnVL1WkAAJUwG
Domácí

Pošta v Jindřišské krátí provoz. V noci a v neděli pro nezájem otevřená nebude

Podvodné SMS zprávy
Domácí

Česká pošta varuje před podvodnými SMS zprávami

Česká pošta
Domácí

Česká pošta snížila ztrátu o miliardu

Známky s bratry Lipskými.
Domácí Zajímavosti

Pocta bratrům Lipským. Pošta vydá speciální známky