středa 1. května 2024

Pošta v Jindřišské krátí provoz. V noci a v neděli pro nezájem otevřená nebude

Hlavní pošta v Jindřišské ulici v Praze už nebude otevřena nonstop ani ve všední dny. Noční provoz totiž využívalo jen minimum lidí.

GHXnVL1WkAAJUwG

Pošta v Jindřišské začne omezovat svou otevírací dobu.
Zdroj: X

  • Pošta v Jindřišské začne omezovat svou otevírací dobu.
  • Zdroj: X

Vedení České pošty se rozhodlo, že změní otevírací dobu své největší tuzemské pobočky v Jindřišské ulici v Praze. Z důvodu mizivého zájmu od klientů proto zruší svůj provoz v nočních hodinách a v neděli. Lidé od května budou moci přijít v době od šesti do desáté večerní ve všední dny a v sobotu pouze od osmé ranní do šesté večerní. Pro obyvatele Prahy 1 zůstane v neděli otevřena pouze pobočka na Pražském hradě, která disponuje i službou Czech Point.

Kvůli redukci otevírací doby ale pošta nebude své zaměstnance propouštět. Jak vyplývá z oficiálního vyjádření, o pracovníky, kteří dosud vykonávali noční směny, bude posíleny hodiny největší náporu zákazníků a proto by mělo dojít i ke snižování čekací doby.

Velký otazník však visí nad celkovou budoucností Hlavní pošty v Jindřišské. Vedení společnosti totiž budovu nabízí k prodeji za více než 1,5 miliardy korun. Pokud ji nový majitel koupí, provoz pošty v místě do roka zanikne.

Autor: Jan Skala

Související

samoobslužné pokladny
Domácí

Jak mají obchody otevřeno ve státní svátky 1. a 8. května?

profimedia-0753620058
Domácí

Ekonom Vyhnánek bude novým ředitelem Správy Pražského hradu

Podvodné SMS zprávy
Domácí

Česká pošta varuje před podvodnými SMS zprávami

Česká pošta
Domácí

Česká pošta snížila ztrátu o miliardu