sobota 18. května 2024

Babišův holding hledá zaměstnance, nabízí míň než zákonnou minimální mzdu

Babiš nabízí zaměstnancům 16 400 Kč hrubého měsíčně, ale tady ze sebe dělá dobráka, který by rozdával tisícovky na potkání. Ze státního by se to rozdávalo, že… ale ze svýho už to moc nejde, okomentoval dnes na Twitteru místopředseda klubu TOP 09.

images (1)

Babiš i na billboardech tvrdí, že pomáhá lidem
Zdroj: facebook

  • Babiš i na billboardech tvrdí, že pomáhá lidem
  • Zdroj: facebook

"A jen mimochodem – průměrný důchod je téměř 20 000 Kč čistého,“ dodal Michal Kučera a zveřejnil inzerát, ve kterém Vodňanská drůbež z Babišova impéria nabízí hrubou mzdu 16 380 korun.

Společnost aktuálně hledá dělníky do výroby masa také přes portál úřadu práce, inzerát vložila 28. února. Hrubá mzda pro dělníka ve dvousměnném provozu začíná na 16 800 korun. Minimální mzda je přitom 17 300 korun hrubého. Průměrný důchod byl v lednu 19 438 korun.

Andrej Babiš na mimořádné schůzi sněmovny požaduje, aby vláda stáhla návrh na snížení červnové valorizace důchodů. 19 miliard korun, které by původně plánované zvýšení důchodů stálo, označil za drobné.

V lednu hledala pekaře další firma z holdingu Andreje Babiše, Pekárna United Bakeries. V inzerátu na webu úřadu práce nabídla za plný úvazek v třísměnném provozu v pražských Jinonicích mzdu 17 900 korun hrubého, ve skutečnosti byla ale ochotná zaplatil jen minimální mzdu.

Související

GJClj3rXkAAc3jv
Domácí

Poslanci ANO odešli ze schůze, nechali jen cedule s pravopisnými chybami

profimedia-0846450781
Domácí

Mám radost, napsal Babiš po zprošťujícím verdiktu v kauze Čapí hnízdo

babis
Domácí Video

Rána do vlastních řad: Babiš v čepici trdluje v infantilních videích

B2
Domácí

Babiš zůstává na seznamech. Sám přitom řekl, že byl u StB, ale u té hodné