neděle 28. dubna 2024

Apple odstraní z hodinek měřič kyslíku kvůli patentovému sporu

Aby Apple předešel zákazu prodeje dvou modelů svých hodinek, tak z nich odstraní funkci měření kyslíku v krvi. Společnost čelí patentovému sporu.

Apple Watch

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Společnost Apple podle zprávy agentury Bloomberg odstranila nástroj pro měření saturace kyslíku v krvi ze dvou svých modelů hodinek, Series 9 a Watch Ultra 2, s cílem zabránit zákazu prodeje zařízení ve Spojených státech. V minulém roce zastavil Apple prodej dvojice modelů kvůli víceletému patentovému sporu s firmou Masimo, výrobcem pulzních oxymetrů. Tyto nástroje měří nasycení kyslíkem v červených krvinkách nositele. Nízké hladiny kyslíku v krvi mohou vést k vážným zdravotním problémům, včetně poškození mozku, srdce a dalších orgánů.

Apple stáhl hodinky ze skladů obchodů poté, co Mezinárodní obchodní komise (ITC) rozhodla, že senzory pro měření kyslíku v krvi v hodinkách porušují patenty společnosti Masimo. Ve vyjádření nazvala společnost Masimo odstranění nástroje z hodinek krokem správným směrem k odpovědnosti.

Je obzvláště důležité, aby jedna z největších a nejvýznamnějších společností respektovala duševní vlastnická práva menších firem a dodržovala rozhodnutí ITC, když je usvědčena z porušení,“ uvedl mluvčí Masima. Hodinky bez měřiče kyslíku již byly doručeny do maloobchodních prodejen společnosti ve Spojených státech, ale zatím nebyly schváleny k prodeji, informovala agentura Bloomberg.

Autor: Šimon Mitro

Související

Samsung
Ekonomika Technologie

Samsung pokořil Apple. Mobily jihokorejského výrobce jsou nejprodávanější

placení
Ekonomika Technologie

Platby mobilem motivují k většímu utrácení

Aplikace EPU
Domácí Tipy na výlety

Aplikace EPU odhaluje méně známé turistické cíle

pexels-andrew-neel-15863000
Zahraniční AI

OpenAl vyvinula inovativní nástroj umělé inteligence. Napodobuje reálné lidské hlasy