Americký sedmdesátník udusil svou ženu. Prý neměl na placení její zdravotní péče

Důchodce z Kansas City udusil v nemocnici svou manželku. Údajně neměl na uhrazení její zdravotní péče.

nemocnice

Ilustrační foto.
Zdroj: PickPik

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PickPik

Pětasedmdesátiletý Ronnie Wiggs z Kansas City je obviněný z vraždy své hospitalizované manželky. Před policií uvedl, že se oni nemohl starat a nebyl schopen hradit její zdravotní péči, uvádí soudní dokumenty.

Wiggs svou ženu zavraždil v nemocnici. Podle svého vyjádření ženě jednou rukou přidržel ústa, aby nemohla křičet, a druhou ji udusil. Jeho manželka měla dostat nový port pro dialýzu, když personál nemocnice Centerpoint Medical Center v Independence ve státě Missouri zjistil, že žena není při vědomí. Zdravotníci ji dokázali vrátit tep, ale zjistili, že již došlo k mozkové smrti.

Po útoku Wiggs nemocnici opustil. Ale v prohlášení se uvádí, že syn ženy Wiggse přivedl zpět, aby ji viděl, a on se přiznal. Personál nemocnice slyšel, jak říká: „Udělal jsem to, zabil jsem ji, udusil jsem ji.“ Oběť měla zranění na krku, která byla zdravotníkům podezřelá ještě před přiznáním Wiggse.

Po zatčení řekl Wiggs policii, že byl deprimovaný a neměl peníze na hrazení zdravotní péče své ženy. Podle policejního spisu se Wiggs přiznal, že se pokusil svou ženu zabít již v minulosti, když byla v rehabilitačním centru. Tehdy se však probudila a řekla mu, aby to už nikdy neudělal.

Autor: Šimon Mitro

Související

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

mexická policie
Zahraniční

Další mrtví v Mexiku. Při střelbě v centru města zemřelo osm lidí

6b120c1291cbc58f9479f3dcad4c986e
Krimi

Pád kazašského ministra dokonán. Za vraždu manželky jde na 24 let do vězení