úterý 7. května 2024

Alice Cooper vymění Johnnyho Deppa za vlastní kapelu a v srpnu vydá novou desku

Zpět do sedmdesátých let. Alice Cooper vydá desku se svým typickým zvukem a výrazem, s nímž mu opět pomohl legendární producent Bob Ezrin.

Alice Cooper

Je to neuvěřitelné, ale Alice Cooper odstartoval kariéru před pětapadesáti lety
Zdroj: Flickr

  • Je to neuvěřitelné, ale Alice Cooper odstartoval kariéru před pětapadesáti lety
  • Zdroj: Flickr

V případě amerického zpěváka Alice Coopera je věk skutečně jen číslo. Muzikant, o němž se v sedmdesátých letech tvrdilo, že se nedožije ani dalšího desetiletí, je stále velmi aktivní, o čemž se tuzemský fanoušek bude moci přesvědčit 16. července ve Slavkově u Brna. Ten den tam totiž vystoupí kapela Hollywood Vampires, kterou vede právě Cooper, kytarista Aerosmith Joe Perry a hvězdný herec Johnny Depp. Spolu s koncertem britské hardrockové legendy tak završí další ročník akce Slavkov Open Air. To ale není jediná aktivita, které se Alice Cooper v současné době věnuje. Na 25. srpna už tvůrce hitů jako Poison, Hey Stoopid, Bed Of Nails či Feed My Frankenstein oznámil vydání dalšího sólového alba Road.

To se objeví dva roky po minulé desce Detroit Stories a Cooper na něm znovu spolupracoval s producentem Bobem Ezrinem, tedy mužem, který stál za jeho velkými úspěchy ze sedmdesátých let. Právě k té době, kdy sám vydával alba jako Billion Dollar Babies, School´s Out, Welcome To My Nightmare či Alice Cooper Goes To Hell, se zpěvák obrací v poslední době nejvíce, což je slyšet i z právě vydaného pilotního singlu I´m Alice.

Autor: Jan Skala

Související

EK33mRgUEAEuxvz
Hudba

Ozzy se zase vrací z důchodu. Přispěl skladbou na sólovku Billyho Morrisona

242360212_4385661248189216_9153478730642336550_n
Hudba

Basiková vstoupila do metalově pivní kultury. Nové album vydá v květnu

Bon_Jovi_at_Madison_Square_Garden
Hudba

Bon Jovi oznamují vydání nové desky. Už představili i první singl Legendary

2023_arakain_A1_sirka_cisty-rozmer_01_page-0001-scaled
Hudba

První ochutnávka nového Arakainu nabízí temnou atmosféru pod starým logem