sobota 27. července 2024

Ozzy se zase vrací z důchodu. Přispěl skladbou na sólovku Billyho Morrisona

Do důchodu odcházel Ozzy Osbourne už v roce 1993. Činný je však dosud a aktuálně nazpíval skladbu na sólovou desku kytaristy Billyho Morrisona.

EK33mRgUEAEuxvz

Billy Morrison k práci na sólové desce získal Ozzyho Osbournea.
Zdroj: X

  • Billy Morrison k práci na sólové desce získal Ozzyho Osbournea.
  • Zdroj: X

Že kytarista od Billyho Idola, Billy Morrison, vydal svou třetí sólovou desku The Morrison Project, by pravděpodobně zajímalo pouze žánrové fanoušky burácivého hard rocku, a to i přes skutečnost, že na ní hostovali jeho letití spoluhráči Billy Idol a Steve Stevens, stejně jako předák Ministry Al Jourgensen či kdysi slavná zpěvačka Linda Perry. Jenže to není ještě zlatý hřeb. Už poněkolikáté se na ní z rockového důchodu vrací jeden ze symbolů tvrdé hudby, zpěvák Ozzy Osbourne, a to dokonce se svou vlastní skladbou, kterou pro Morrisonovu desku sám nazpíval.

Hudba, kterou spoluvytvářeli Morrison a Stevens, směřuje k Ozzyho tvorbě z devadesátých let a zejména k albu Ozzmosis, které patří k jeho nejtvrdším. Pro Osbournea je skladba Crack Cocaine prvním dílem od roku 2022, kdy vydal své zatím poslední album Patient Number 9. 75letý muzikant a původní zpěvák legendárních Black Sabbath zároveň vyjádřil touhu natočit další sólovou desku.

Zajímavostí na aktuální skladbě Crack Cocaine je, že její text napsal Osbourne ve studiu za 20 minut. I název pochází z jeho hlavy.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0891875253
Hudba

Recenze: Deep Purple jdou proti proudu času a vyvolávají ducha 70. let

sweetbandjuly2024_638
Hudba

The Sweet končí kariéru. V září vydají poslední řadové album Full Circle

Vladimír_Mišík
Hudba

Vladimír Mišík ještě nehodlá končit. Ohlásil totiž vydání nové desky

carmine-appice
Hudba

Legendární Cactus vstává z popela 55 let od svého založení