Gastroturistika je v Česku na vzestupu. Turisté poznávají zemi skrze jídlo a pití
Namísto cestování po památkách, trip za dobrým jídlem a pitím. Česko láká turisty na gastrozážitky.
Namísto cestování po památkách, trip za dobrým jídlem a pitím. Česko láká turisty na gastrozážitky.
Boubínský prales se opět zpřístupnil veřejnosti. Lesy ČR zhotovily novou cestu k tamějšímu jezírku.
Necelé dvě třetiny Čechů namísto dovolené v zahraničí budou poznávat krásy Česka. Nejčastěji chtějí vyrazit do Jihočeského a Jihomoravského kraje.
Navštivte neobjevené skvosty Česka. Tato turisty nevytížená místa každoročně vybírá Česká centrála cestovního ruchu.
V dubnu přijelo do hotelů v Česku nepatrně více turistů než v roce 2019, tedy rekordním roce před pandemií.
Lesy ČR instalují nové dřevěné chodníky a můstek na náhradní trasu k Boubínskému jezírku.
Průzkum Institutu turismu České centrály cestovního ruchu se zabýval tím, jak Češi vnímají zahraniční turismus v Česku.
V prvním čtvrtletí letošního roku lákalo Česko cizince o 87 procent více než předešlém roce.
Vysočina se chlubí statusem kraje s nejvíce obcemi s méně než tisícovkou obyvatel, i z toho důvodu zacílí turistiku ještě více na venkov.
Co podniknout o prodlouženém víkendu? Přinášíme tipy na velikonoční výlety.