Zlín v dohrávce šokoval remízou s oslabenou Slávií

Ve středeční dohrávce 17. kola Fortuna ligy fotbalisté Slavie překvapivě remizovali se Zlínem 1:1, Pardubice hladce porazily Karvinou dohrávající v deseti 0:3.

Fotbalisté Tomáš Čelůstka a Michal Tomič v souboji.

Fotbalisté Tomáš Čelůstka a Michal Tomič v souboji.
Zdroj: Profimedia

  • Fotbalisté Tomáš Čelůstka a Michal Tomič v souboji.
  • Zdroj: Profimedia

Ve středu se dohrávala další utkání Fortuna ligy, která musela být v prosinci kvůli sněhovým závějím odložena. Zlín přivítal Slavii a Karviná Pardubice.

Utkání mezi druhou Slávií a předposledním Zlínem měla být jasná záležitost a Pražané by se v případě výhry dotáhli na rozdíl pouhých dvou bodů za svého městského rivala ze Sparty. Jindřich Trpišovský vyslal do boje staronovou posilu Davida Zimu, který měl podpořit zadní řady sešívaných, jež byly po prvním jarním zápase po právu kritizovány. Jenže ani tentokrát obrana favoritů nepůsobila právě přesvědčivě a domácí dvakrát sahali po brzkém vedení. Nakonec to ale byli hosté, kdo určoval tempo utkání a Chytilovým gólem v nastavení prvního poločasu otevřel skóre.

Ševci navzdory obdrženému gólu do šaten cítili šanci favorita zaskočit. A chvíli po změně stran se jim to skutečně povedlo, když Kenneth Ikugar hlavičkou usměrnil Čelůstkovu standardku za záda Mandouse. Slavia stejně jako v předchozím utkání s Jabloncem věřila v obrat, ale kanonýr Jurečka se tentokrát vyznamenal jiným způsobem. Nešikovně se ohnal loktem po Didibovi a šel za to předčasně do sprchy. Oslabené hosty mohl v závěru dorazit Vukadinovič, ale jeho gól byl po zásahu VAR odvolán, protože mu předcházel faul. I bod za remízu je ale pro Zlín cenný, zatímco pro Slavii je zklamáním důvodem k zamyšlení. Na vedoucí Spartu aktuálně ztrácí čtyři body.

FC Zlín - SK Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 67. Ikugar (Čelůstka) – 45+1. Chytil (P. Ševčík)

Držení míče: 40 % : 60 %.

Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3.


I ve druhé středeční dohrávce se musel jeden tým vypořádat s oslabením. V zápase mezi Karvinou a Pardubicemi to ale byli domácí, kdo nedohrával v plném počtu poté, co Moses v 83. minutě skluzem zezadu nedovoleně zastavil unikajícího Patrák. V tu dobu ale už bylo, po celkem jednoznačném průběhu, utkání rozhodnuto. Vítěznou trefu si připsal už ve 24. minutě po přesné přihrávce Zlatohlávka Kryštof Daněk. Slezané sice také předvedli několik slibných šancí, ale na Antonína Kinského v bráně hostů vyzrát nedokázali.

Pardubice se jasnou výhrou posunuli na 11. místo před Hradec a Jablonec a svému soupeři z Karviné odskočily na rozdíl sedmi bodů.

MFK Karviná – FK Pardubice 0:3 (0:1)

Branky: 24. Daněk (Zlatohlávek), 75. Icha, 77. Krobot (Patrák)

Držení míče: 43 % : 57 %.

Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 10:4

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

profimedia-0866749890.jpg
Hokej

Pardubice se rozjely, Třinec stojí

profimedia-0866740583.jpg
Hokej

Pardubice se ve finále rozjely