středa 15. května 2024

Vydra zaútočila na tři Američanky. Jedna skončila v nemocnici

Američanka byla po vydřím útoku převezena do nemocnice. Další dvě ženy jsou zraněné.

Vydra severoamerická

Vydra severoamerická
Zdroj: Rawpixel

  • Vydra severoamerická
  • Zdroj: Rawpixel

Tři ženy, které na nafukovacích kruzích sjížděly řeku v Montaně, byly napadeny vydrou. Ženy prý pozorovaly dvě vydry v řece Jefferson, když se jedna ze šelem přiblížila a na ženy zaútočila. O incidentu informovalo Oddělení pro ryby, divokou zvěř a parky státu Montana. Všem třem ženám se podařilo z vody utéct.

Všechny tři potřebovaly po útoku lékařskou pomoc. Zavolali na tísňovou linku 911. Jedna z žen je vážně zraněná a byla vrtulníkem převezena od nemocnice. Úředníci neuvádějí konkrétní podrobnosti o zraněních, pouze říkají, že žena, která byla přepravena vrtulníkem, utrpěla zranění, která byla „závažnějšího charakteru“.

Útoky vyder jsou vzácné. Dohází k nim nejčastěji v případech, kdy se vydry cítí v ohrožení a chrání svá mláďata, zejména na blízké vzdálenosti. Mláďata se rodí v dubnu a později je lze vidět s matkou ve vodě během léta,“ uvedlo Oddělení pro ryby, divokou zvěř a parky státu Montana. „Mohou také hájit zdroje potravy, zejména pokud ho mají nedostatek.

Úředníci v Montaně neupřesnili, o jaký druh vydry se jednalo, ale průvodce místními živočichy uvádí pouze jeden poddruh vydry severoamerické.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CBS News

Související

hraní videoher
Ostatní Videohry

Videohry stále baví teenagery. Hraje je 85 procent dospívajících

GNjLVkvXQAA0DmW
Zahraniční

Gruzie je na nohou. Nový zákon však nemá základ v Rusku, ale v Americe

Joe Biden
Zahraniční Elektromobily

Biden zvýšil cla na čínské výrobky. Elektromobily budou mít stoprocentní clo

Joe Biden
Zahraniční Elektromobily

Biden zvyší cla na čínské elektromobily