pondělí 6. května 2024

V Indonésii mají nejužší hotel na světě

O titul nejhubenější budovy světa usiluje hotel netradičních rozměrů v Indonésii. Budova vyrostla ve městě Salatiga ve středu ostrova Jáva.

484793207

Nejtenčí hotel světa
Zdroj: Booking.com

  • Nejtenčí hotel světa
  • Zdroj: Booking.com

2,8 metru široký a 17 metrů vysoký hotel navrhl architekt pro stísněný pozemek v indonéském městě Salatiga, který kvůli svým rozměrům nemohl najít využití. Hosté se tam mohou ubytovat v sedmi pokojích rozmístěných do pěti pater. 

Hlavním záměrem architekta Aryho Indry, který v malém městě uprostřed ostrova Jáva vyrůstal, bylo přitáhnout do Salatigy turisty. To, že hotel usiluje díky svým netradičním rozměrům i o světový rekord, mu jen přidá na popularitě. Vystavět hotel prý ale rozhodně nebylo jednoduché. „Kromě technických potíží bylo největší výzvou typické myšlení v pohostinském průmyslu, které je zvyklé na superlativní slova: největší, nejvyšší, nejluxusnější. My jsme prostě nejhubenější,“ řekl architekt, který je zároveň i majitelem hotelu.

Každý pokoj o rozměrech 2,8 krát tři metry má manželskou postel a vlastní koupelnu. Jedna noc vyjde na v přepočtu 1 700 korun. Součástí objektu je i střešní restaurace. "Reakce, které dostáváme od našich hostů jsou vesměs pozitivní. Lidé jsou ohromení tím, jak málo místa je ve skutečnosti potřeba k pohodlnému bydlení a pohybu," dodal Indra. Městečko Salatiga je mimo jiné vyhlášené dobrým jídlem a kvalitou života.

Rezervovat si hotel je možné na nejrůznějších ubytovacích platformách. Pokoje jsou zatím k dispozici téměř ve všech termínech, a to třeba i na konci roku. Pro představu silvestrovská noc vyjde v nejhubenějším hotelu světa v přepočtu na něco málo přes dva tisíce korun.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: dezeen.com

Související

hotel-1330850_1280
Domácí

Booking.com zaplatí miliony, české hotely nutil k zakázaným dohodám

DBME2-data.jpg
Zahraniční

Kupé pro dva a virtuální ručník, německé dráhy ukázaly budoucnost cestování

GLaTnKtbYAABfTO
Zahraniční

Japonsko postihlo zemětřesení. Indonésii hrozí po výbuchu sopky tsunami

Benátky
Zahraniční

Benátky v dubnu začnou vybírat poplatek od turistů