sobota 18. května 2024

UNICEF nechce peníze od polských metalistů Behemoth

Peníze od kontroverzních metalistů Behemoth odmítla organizace UNICEF. Kapela nyní hledá novou možnost, jak je využít pro původní účel, tedy pro znevýhodněné děti.

Nergal

Předák Behemoth Adam Nergal Darski.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Předák Behemoth Adam Nergal Darski.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Několik měsíců polská black/deathmetalová legenda Behemoth prodávala ve svém eshopu černé plyšové medvídky a výtěžek z prodeje chtěla věnovat na podporu znevýhodněných dětí. Jaké bylo však její překvapení, když se od organizace UNICEF, která se zmíněnou charitou zabývá, dostalo odmítavé reakce, kvůli tomu že se neztotožňuje s temnou a protikřesťanskou image kapely.

„Každý subjekt žádající o účast v programu podléhá v souladu s jeho nařízeními ověřování z hlediska potenciálních rizik souvisejících s navazováním spolupráce. Bohužel bychom vás rádi informovali, že vzhledem k povaze zpráv doprovázejících produkty, které prodáváte, vás nemůžeme kvalifikovat k účasti v tomto konkrétním programu,“ napsalo vedení UNICEF členům Behemoth o projektu Společnost se srdcem, do něhož se kapela chtěla zapojit.

Pro Behemoth to není první kontroverze, které se v souvislosti s názory kapely stala v domovském a silně prudérním Polsku. Nejsilněji tamní společností rezonoval skandál, kdy frontman kapely Adam Nergal Darski v roce 2007 roztrhal přímo na pódiu Bibli.

Autor: Jan Skala

Související

přání
Světové dny

Den přání

profimedia-0859551579
Zahraniční

Haiti se potýká s humanitární katastrofou. Smrt ohrožuje tisíce dětí

Sběratelská bankovka s Petrem Pavlem
Domácí

Pavel má desetimilionovou bankovku

23476174932_a0c7eb6556_b
Zahraniční

Schwarzenegger vezl do Německa drahé hodinky. Zadrželi ho mnichovští celníci