sobota 4. května 2024

Schwarzenegger vezl do Německa drahé hodinky. Zadrželi ho mnichovští celníci

Terminátor versus celníci. Na mnichovském letišti zadrželi Arnolda Schwarzeneggera a viní jej z daňového úniku, Slavný herec se proti tomu hodlá bránit právní cestou.

23476174932_a0c7eb6556_b

Arnold Schwarzenegger byl zadržen na mnichovské letišti.
Zdroj: Flickr

  • Arnold Schwarzenegger byl zadržen na mnichovské letišti.
  • Zdroj: Flickr

Slavný hollywoodský herec a bývalý guvernér amerického státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger se dostal do konfliktu s německými celníky. Ti jej zadrželi při letištní kontrole v Mnichově, když slavný Terminátor přicestoval na klimatický summit do Kitzbühelu. Celníci nejprve zastavili legendárního herce ze zvědavosti a pak jej požádali, aby otevřel kufr. Jeho obsah je udivil.

Schwarzenegger v něm totiž měl luxusní švýcarské hodinky od renomované značky Audemars Piguet vyrobené na zakázku. Herec je chtěl dát do dražby a výsledek věnovat na charitu, což mu však v celé věci nepomohlo. Jak uvedl mluvčí mnichovského celního úřadu, měl představitel řady výrazných filmových rolí hodinky deklarovat, tudíž se jedná o podvod. "Arnold Schwarzenegger je vyšetřován kvůli podezření z daňových úniků," stojí ve zprávě celníků.

Herec nakonec dostal pokutu ve výši 35 tisíc eur, to je asi 865 tisíc korun. Tu chtěl zaplatit kartou, ale celníci trvali na platbě v hotovosti. Tolik peněz u sebe Schwarzenegger neměl, a proto musel v doprovodu celníka odejít do nejbližší banky. Celý případ by ještě mohl mít dohru. Umělec totiž mluví o šikaně a věc předává svému právnímu týmu.

Autor: Jan Skala

Související

ekonomika
Ekonomika

Globální ekonomika letos vzroste o 3,1 procenta, uvádí OECD

c04721b2-bacb-4dd4-a7dd-2b11ff9e8bd0
Domácí

Praha si posvítí na zahrádky. Jejich nekontrolovatelný rozpuk je minulostí

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

přání
Světové dny

Den přání