pátek 17. května 2024

Tisk čte 8 z 10 obyvatel ČR

Podle agentury Median je celkový zásah tisku 83 % populace v ČR.

noviny

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Data agentury Median nashromážděná od loňského roku po první čtvrtletí letošního roku ukazují, že tiskové tituly i přes dopady koronavirové pandemie a přijatých regulačních opatření oslovily většinu obyvatel v ČR. Tiskové tituly čte podle Medianu 8 z 10 obyvatel ČR ve věku mezi 12 až 79 lety.

Čtenářem alespoň jednoho časopisu vydávaného v ČR je 76 % občanů ve věku 12 až 79 let, což je cca 6,7 milionu lidí. Nejčtenějším celostátním deníkem je dlouhodobě Blesk (684 tisíc čtenářů na vydání). Na druhém místě se umístil deník MF DNES (439 tisíc) a na třetím deník Sport (189 tisíc). Celkem 428 tisíc čtenářů na vydání dosáhl Deník, síť regionálních titulů vydavatelství Vltava Labe Media.

Mezi přílohami deníků je nejčtenější Blesk magazín TV (867 tisíc) a za ním TV magazín se 770 tisíci čtenářů. I další přílohy Blesku patří v různých kategoriích k nejčtenějším. V rámci péče o zdraví vítězí u čtenářů Blesk Zdraví, stejně tak v časopisech pro ženy (Blesk pro ženy) nebo v sekci vaření (Blesk Vaše recepty). Nejčtenějším zpravodajským týdeníkem je dlouhodobě Reflex (257 tisíc).

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Median

Související

vitamíny
Zdraví

Doplňky stravy pravidelně užívá každý třetí Čech

profimedia-0869349386
Domácí Česká politika

ANO atakuje 33 procent. Mimo Sněmovnu jsou Lidovci i TOP 09

promoce
Zahraniční Školství

Nejvzdělanějšími Evropany jsou Irové

káva
Ostatní Káva

Většina Čechů pije kávu každý den. Nejčastěji zrnkovou a doma