sobota 18. května 2024

Syny jí pomohl vystěhovat soud. Italka je živila čtyřicet let

75leté Italce došla trpělivost s jejími dvěma syny, kteří se ani po čtyřicítce nechtěli osamostatnit. Odmítli i přispívat na domácnost. Žena proto požádala o pomoc soud. Ten rozhodl, že se oba muži musí vystěhovat.

justice

Soud potrestal osmi lety vězení otcovraha z Tovačova na Přerovsku.
Zdroj: Pexels

  • Soud potrestal osmi lety vězení otcovraha z Tovačova na Přerovsku.
  • Zdroj: Pexels

Bamboccioni, neboli velká mimina, tak se v Itálii přezdívá dospělým mužům, kteří se nechtějí odstěhovat od svých rodičů i přes to, že už by mohli začít budovat svůj vlastní život. Žena z města Pavia, které se z domu odmítli hnou 40letý a 42letý synové, se teď s žádostí o pomoc obrátila na soud. Protože jí mamánci nechtěli ani přispívat na domácnost, žena soudní spor vyhrála. Synové se musejí vystěhovat nejpozději do 18. prosince.

Příkaz k vystěhování je sice v zemi vzácný, spory mezi dospělými dětmi a rodiči jsou poměrně běžně. Nejčastěji posílají své rodiče k soudu potomci, kteří stále očekávají finanční podporu. V roce 2020 italský nejvyšší soud zamítl odvolání 35letého hudebníka, který tvrdil, že jeho příjem nestačí na živobytí a potřebuje peníze od rodičů. Soud zároveň rozhodl, že mladí dospělí nemají automatický nárok na finanční podporu rodičů.

Počet dospělých, převážně mužů nad 30 let , kteří zůstávají déle v rodném domově, v Itálii v posledních letech vzrostl. Můžou za to hlavně těžké ekonomické podmínky a obtížnost najít si stabilní práci, někdy ale také pohodlnost.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Roulette-finlandsfarja
Domácí

Ať si zvolí lid. Obec vypsala referendum ohledně kontroverzního kasína

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství