čtvrtek 16. května 2024

Světová zdravotnická organizace daruje Česku speciální lůžka

Odměnou za pomoc Ukrajině získá Česká republika speciální nemocniční lůžka, která budou umístěna od nemocnice na Bulovce.

WHO

Logo WHO
Zdroj: Pixabay

  • Logo WHO
  • Zdroj: Pixabay

Pražská nemocnice Bulovka obdržela od Světové zdravotnické organizace (WHO) zdravotnické vybavení včetně speciálních elektricky polohovatelných lůžek a mobilních elektrických generátorů. Vybavení bylo pořízeno ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví a z finančních prostředků poskytnutých vládami Německa a USA.

Ohromně si vážíme štědré a účinné pomoci, kterou obyvatelé České republiky a její úřady poskytují ukrajinským uprchlíkům. Od začátku jsme měli jasno v tom, že budeme pomáhat, kde to bude zapotřebí. Jsem rád, že naším darem můžeme pomoci k zachování vysokého standardu českého zdravotnictví,“ uvedl Andreas Künne, velvyslanec Spolkové republiky Německo. „České zdravotnictví je kvůli zvýšenému přílivu ukrajinských uprchlíků vystaveno tlaku. Darované vybavení je součástí snahy WHO posílít zdravotnické systémy a rozšířít kapacitu zdravotnických zažízení,“ řekla Zsofia Pusztai, vedoucí Kanceláře WHO v Česku.

Nová polohovatelná lůžka budou umístěna na jednotce intenzivní péče na Bulovce. „Díky vlně společenské solidarity se nám daří zvládat všechny krize, kterými si nejen oblast zdravotnictví prochází,“ prohlásil ředitel Fakultní nemocnice Bulovka Jan Kvaček.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MZČR

Související

nemocnice
Ekonomika

Nemocenské pojištění skončilo po sedmi letech v plusu

profimedia-0858449947
Domácí

Hejtman Krkoška dostal jen peněžitý trest. Ten politický je pro něho citelnější

doktor
Domácí Zdraví

Některé zdravotní pojišťovny by se v roce 2025 mohly dostat do platební neschopnosti

africké dítě
Zahraniční Zdraví

Ministři afrických zemí se zavázali k urychlené akci proti malárii