čtvrtek 16. května 2024

Španělský soud odsoudil slavného fotbalistu za znásilnění

Španělský soud uznal Daniho Alvese vinným za znásilnění ženy. Brazilský fotbalista byl odsouzen ke čtyřem a půl letům vězení.

Dani Alves během soudního procesu

Dani Alves během soudního procesu
Zdroj: Profimedia

  • Dani Alves během soudního procesu
  • Zdroj: Profimedia

Dani Alves byl uznán vinným za sexuální napadení ženy v barcelonském nočním klubu. Čtyřicetiletý brazilský fotbalista byl odsouzen ke čtyřem a půl letům vězení. Oběti musí zaplatit odškodné 150 000 eur.

Alves měl ženu sexuálně napadnout v barcelonském klubu v prosinci v roce 2022. V lednu 2023 byl Alves zatčen a od té doby zůstával ve Španělsku v preventivní vyšetřovací vazbě. Alves nebyl propuštěn na kauci. Soudce měl podezření, že uprchne do rodné Brazílie. Slavný fotbalista během vyšetřování několikrát změnil výpověď. Nejdříve vinu popíral, poté uvedl, že mu žena dobrovolně provedla orální sex a po výsledcích dalších biologických testů přiznal, že se ženou měl sice sex, ale dobrovolný. Sex prý popíral kvůli tomu, aby zachránil manželství.

„Rozsudek má za to, že bylo prokázáno, že oběť nesouhlasila, a že kromě výpovědi žalobce existují důkazy, které umožňují považovat znásilnění za prokázané,“ uvedl soud v prohlášení.

Žena státnímu zástupci vypověděla, že s Alvesem tančila a dobrovolně s ním odešla do koupelny. Když poté ale chtěla odejít, nebylo jí to dovoleno. Alves ji měl zfackovat a znásilnit.

Obžaloba pro Alvese žádala devítiletý trest odnětí svobody. Ve Španělsku se tvrzení o znásilnění vyšetřuje v rámci obecného obvinění ze sexuálního útoku a odsouzení může vést k trestu odnětí svobody na čtyři až patnáct let.

„Jsme spokojeni, protože rozsudek uznává to, co jsme říkali celou dobu: že oběť mluvila pravdu a že trpěla,“ řekl novinářům advokát oběti David Saenz.

Zdroj: espn.com

Související

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

Budou Karvinští slavit ve Vršovicích?
Fotbal Skupina o záchranu

Na koho vyjde černý Petr? Tři týmy na chvostu dělí jediný bod

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství