pondělí 20. května 2024

Souček vystřelil bod v Polsku, k Euru chybí už jen krůček

Čeští fotbalisté remizovali v kvalifikaci na mistrovství Evropy s Polskem 1:1.

Tomáš Souček srovnává na 1:1

Tomáš Souček srovnává na 1:1
Zdroj: x.com/ceskarepre_cz

  • Tomáš Souček srovnává na 1:1
  • Zdroj: x.com/ceskarepre_cz

Hlavním cílem svěřenců Jaroslava Šilhavého bylo v předposledním kole kvalifikace na mistrovství Evropy v zápase s Polskem neprohrát. V chladné Varšavě za tímto cílem vyrazili Češi aktivně a dokonce mohli otevřít skóre. Jenže žádnou ze slibných šancí nedokázali proměnit a po povedené úvodní čtvrthodině se naopak dostávali stále více do tlaku i domácí.

Zásadní komplikace pak přišla ve 38. minutě, když po levé straně utekl Zalewski, jeho střílenou přihrávku před bránu Holeš srazil ve skluzu jen do Staňka a z dorážky pak Piotrowski poslal Polsko do vedení.

Do druhého poločasu stáhl trenér Šilhavý oba útočníky Kuchtu s Chytilem a nahradil je Hloškem a Čvančarou. Změna stran prospěla také kapitánovi reprezentačního výběru Tomáši Součkovi, který v prvním dějství nebyl příliš vidět. V tom druhém mu ale stačilo necelých pět minut, aby zužitkoval centr svého spoluhráče z West Hamu Vladimíra Coufala a srovnal skóre na 1:1.

V zápětí mohl hrubku Holeše potrestat hvězdný útočník Lewandowski, ale k úlevě asi dvou tisíc českých fanoušků ve Varšavě bránu netrefil.

Závěr duelu byl hodně otevřený a polští fotbalisté se hnali za výhrou, díky které by mohli stále doufat v postup na mistrovství Evropy. Ale i díky skvělému Součkovi, který dohrával se zraněním hlavy, naši udrželi remízu.

„Všichni jsme chtěli postoupit už po tomto utkání, ale hráli jsme venku v Polsku, takže bod bereme. Polsku se sice moc nedaří, ale pořád je to velký soupeř. Věřím, že s Moldavskem to zvládneme a budeme na Euru, jak si všichni přejeme,“ řekl Souček po zápase a pochválil své spoluhráče zejména za druhý poločas.

Poslední kvalifikační utkání odehrají naši fotbalisté v pondělí 20. listopadu před domácím publikem v Olomouci. K postupu na mistrovství Evropy budou potřebovat z duelu s Moldavskem získat aspoň bod.

Polsko - Česko 1:1 (1:0)

Branky: 38. Piotrowski – 49. Souček

Autor: Ota Černý

Související

Pep Guerdiola s Manchesterem City obhajuje titul.
Fotbal Premier League

Premier League vrcholí, o vítězi může rozhodnout i Souček s Coufalem

Michal Kovařčík na Betano Hockey Games
Hokej MS v hokeji 2024

U hokejového týmu končí Kovařčík

profimedia-0874241333.jpg
Hokej MS Praha

Euforie trvá. Češi spláchli Brity

Čeští hokejisté zdolali Rakousko.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi smetli nevyzpytatelné Rakušany a mají jistotu čtvrtfinále