čtvrtek 16. května 2024

Školák z Chebska dostal trest za brutální vraždu babičky

Nejpřísnější možný trest, ústavní ochrannou výchovu, uložil soud 13letému chlapci z Podhradí na Chebsku, který loni v únoru zavraždil babičku.

vrah

Ilustrační foto.
Zdroj: Rawpixel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Rawpixel

O rozsudku píšou Novinky. Chlapec loni doprovázel opilou babičku z rodinné oslavy domů. Cestou se pohádali. Babička chlapce dlouhodobě ponižovala a urážela, když se opila. Tentokrát na ni ale zaútočil kuchyňským nožem a později sekyrou. Žena měla víc než 40 ran na hlavě, krku, hrudníku, břiše, zádech a nohou. Pak se k činu doznal.

„Říkala, že nic nedokážu, a nadávala mi do debilů. Chtěla mi dát facku, tak jsem popadl nůž a sekl ji do ruky. Začala do mě kopat a v tom okamžiku jsem ji bodl do hrudníku. Řvala bolestí a znovu mě sprostě urážela. Bouchlo to ve mně a začal jsem do ní sekat jako sekerou,“ popsal podle Novinek školák.

Podle soudních znalců nemá chlapec násilnickou povahu, je ale sebestředný, rozmazlený a neumí přijímat kritiku. Prožívá sice pocit viny, ale je si jistý, že si za všechno babička mohla sama. Pokud něčeho lituje, pak především sám sebe.

Související

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství