pátek 10. května 2024

Servette Ženeva ovládla Ligu mistrů

Hokejovou Ligu mistrů letos ovládla švýcarská Ženeva. Klub porazil švédskou Skellefteu 3:2.

Šampion Ligy mistrů Servette Ženeva

Šampion Ligy mistrů Servette Ženeva
Zdroj: Profimedia

  • Šampion Ligy mistrů Servette Ženeva
  • Zdroj: Profimedia

Hokejová Liga mistrů zná svého vítěze. Poprvé v historii ovládl soutěž švýcarský klub. Novým šampionem se stala Ženeva. Servette ovládl první třetinu, povedená první dvacetiminutovka nakonec rozhodla i o vítězi. Ženeva vstřelila úvodní gól utkání v 6. minutě po hezkém zakončení Eliota Berthona. Skelleftea dokázala brzy odpovědět, za šest minut bylo po střele zápěstím Martinse Dzierkalse vyrovnáno. Servette se do konce třetiny dostal opět do vedení. Nejdříve po krásné kombinaci zvýšil na 2:1 Fin Sakari Manninen a o minutu později i Daniel Winnik. Ženeva vedla po první třetině o dva góly. Seveřané dokázali ve třetí třetině už jen snížit.

Finále Ligy mistrů mělo i českou stopu. Zápas řídili čároví rozhodčí Josef Špůr a Jiří Svoboda. Navíc Dominik Lakatoš z Vítkovic se stal nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Vítkovice se staly i nejúspěšnějším českým týmem v soutěži. Ostravský klub skončil v semifinále, v němž prohrál se Skellefteou.

Genève-Servette HC – Skellefteå AIK 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Berthon (Jacquemet, Jooris), 18. Manninen (Hartikainen), 19. Winnik (Berni, Praplan) – 12. Dzierkals (Lindholm, Forsfjäll.), 49. Heikkenen (Lindberg, Nillson)

Související

Fanoušci Barcelony.
Fotbal

Fanoušci Barcelony se ztrapnili, házeli věci na bus s vlastními hráči

profimedia-0830970767.jpg
Hokej

Lakatoš posílil Boleslav

profimedia-0834956783.jpg
Hokej

Lakatoš jde na hostování

Viktoria Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL.
Fotbal EKL

Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL, rozhodly až penalty