pondělí 20. května 2024

Senátorka chce omluvu za nařčení, že je dezinformátorka, a dál šíří dezinformace

Právnička a senátorka Jana Zwyrtek Hamplová úporně šíří další a další dezinformace. Ta poslední je o tom, že hygiena vyzvala obyvatele Olomouckého kraje, aby podstoupili vyšetření na tuberkulózu. Případ už řeší policie.

image (2)

Jana Zwyrtek Hamplová
Zdroj: facebook

  • Jana Zwyrtek Hamplová
  • Zdroj: facebook

Jedna z nejznámějších dezinformátorek na české scéně tak opět šířila informace, které nejsou pravdivé. Hygienici už oznámili, že se jedná o nesmysl. Příspěvek sice senátorka po několika hodinách smazala, sociálními sítěmi ale putuje stále.

Olomoucká hygiena na svém webu píše: „KHS tímto upozorňuje všechny osoby, že se jedná o podvodné oznámení šířené formou e-mailů a následně sociálních sítí a informace v něm uvedené nejsou poskytnuty ze strany KHS. Žádáme všechny osoby, které obdrží toto falešné oznámení, aby je dále nešířily a nereagovaly na ně.“

Policie oznámila, že se případem zabývá.

Dezinformaci sdílela senátorka jen krátce poté, co oznámila, že požaduje omluvu od ministra zdravotnictví válka, který ji označil za Janu "Dezinfo" Hamplovou. Válek reagoval na její zvláštní pojetí tématu nedostatku léků.

„Kdyby si Jana Dezinfo Hamplová zkusila aspoň jednou poslechnout nebo přečíst, co říkám o nedostatku léků a jaké jsou jeho příčiny, nemusela by si vymýšlet hlouposti o nefunkčním očkování. Škoda, že radši volí jednodušší cestu a snaží se podbízet lidem lacinými konspiracemi,“ napsal na svém twitterovém účtu Válek.

Zwyrtek Hamplová vzápětí zveřejnila dopis na hlavičkovém papíru Senátu České republiky s požadavkem na omluvu.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

tuberculosis-mycobacterium-bacterial-pathogen-1140x570
Světové dny Zdraví

Den tuberkulózy