pátek 17. května 2024

Šéfredaktorem zpravodajství ČT se stal Michal Kubal

Michal Kubal nově vede zpravodajství a publicistiku České televize.

Michal Kubal

Michal Kubal
Zdroj: ČT

  • Michal Kubal
  • Zdroj: ČT

Novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize se stal Michal Kubal. Redakci od začátku listopadu povede společně se zástupkyněmi Martinou Riebauerovou, Editou Horákovou Hardošovou, Anetou Snopovou a zástupcem Martinem Řezníčkem. „Michal Kubal je výjimečná osobnost moderní české novinařiny. Prošel těžkými profesními výzvami a zkouškami v zahraničí i doma, ovládá kompletní škálu televizních dovedností, umí je předávat kolegům a je pevný v zásadách. Skvěle reprezentuje redakční hodnoty ČT: profesionalitu, poctivost a nestrannost,“ řekl ke jmenování ředitel Divize zpravodajství a publicistiky Petr Mrzena.

Kubal je jednou z hlavních tváří zpravodajství ČT. Moderuje Události a Události, komentáře a dlouhá léta řídí i zahraniční redakci. Působil jako stálý zpravodaj v USA, reportoval z válečných konfliktů a vedl rozhovory s předními světovými osobnostmi. Je držitelem mnoha prestižních novinářských ocenění, včetně Ceny Ferdinanda Peroutky.

Jsem rád, že se vedení Divize zpravodajství a publicistiky opírá jak o zkušené novináře, tak o výrazné novinářky. Věřím, že je to jedna z pozitivních změn, která přispěje ke kvalitě vysílání ČT24, na niž jsou diváci už zvyklí a právem ji i očekávají,“ uvedl ke složení nového vedení generální ředitel ČT Jan Souček.

Autor: Šimon Mitro

Související

ČT
Domácí

Televizní poplatek by se měl zvýšit na 150 korun, navrhuje ministerstvo

1607354863267
Domácí

Vláda chce posvětit zvýšení poplatků. Platit budou i lidé bez televize

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek