pátek 3. května 2024

Rusko je po záplavách pro smích: Protržení přehrady prý zavinili hlodavci

Nezvedení hlodavci ničí vodní dílo, papaláši se prohánějí po zaplaveném městě v obojživelném transportéru, přehrada je vlastně jen násep a Putin zařídil, že lidé už mají doma tekoucí vodu. Po záplavách v ruském Orsku se objevují kuriózní informace.

GKqt35wWkAATxMU

Za protržení přehrady můžou podle šéfa stavební firmy hlodavci. Internetový svět si je představuje třeba takto.
Zdroj: X

  • Za protržení přehrady můžou podle šéfa stavební firmy hlodavci. Internetový svět si je představuje třeba takto.
  • Zdroj: X

Sergej Komarov, ředitel společnosti, která postavila přehradu v Orsku asi za čtvrt miliardy korun, prohlásil, že konstrukci vodního díla narušili hlodavci, proto se přehrada protrhla. Ministerstva stavebnictví a přírodních zdrojů už oznámila, že tuto verzi prověří. Po sociální ch sítích se okamžitě začaly šířit kresby myšek nebo bobrů v ukrajinských barvách. „Důkaz, který potvrzuje zapojení ukrajinských myší vycvičených NATO ke zničení Orské přehrady,“ stojí u jedné z nich.

Jinou absurdní situaci zveřejnili v několika různých videích sami obyvatelé zaplaveného města. Zatímco oni se brodí ledovou vodou nebo plaví na gumových člunech, papaláši v čele s ministrem pro mimořádné situace městem projíždějí na obojživelném transportéru. „Nebojácný ministr pro mimořádné situace dorazil do neutrálních vod, aby vedl speciální vodní operaci v tom, co zbylo z Černomořské flotily. Rusové tleskají, odhazují klapky na uši a křičí: Putin je prezident světa! Hurá, soudruzi!!“ zní jeden ze sarkastických komentářů.

Ministr stavebnictví Irek Fayzullin zase pronesl, že přehrada není skutečnou přehradou. Podle něj se jedná o zemní násep, který nemohl stát miliardu rublů. Přisadil si i guvernér Orenburské oblasti Denis Pasler. „Jedná se o nábřežní stavbu, plot podél řeky Ural. Není tam žádný betonový základ, žádné betonové zdi, žádné betonové desky," řekl.

Rozsah záplav ironicky komentuje video, ve které stojí muž na posteli ve svém zaplaveném domě, nahodí síť a z vody vytahuje ulovené ryby. „Putin, velký vůdce, konečně přinesl občanům tekoucí vodu, celoměstskou kanalizaci, výhled na jezero a možnost rybaření z vlastní postele,“ zní jeden z komentářů na síti X.


Přehrada v Orsku v Orenburské oblasti se protrhla 5. dubna a zaplavila tisíce obytných budov.

Související

52969539828_e35ca17373_b
Zahraniční

Ukrajina nevylučuje jednání s Ruskem. Kuleba řekl, kdy by mohla začít

GMcG9emW8AAqBB0
Zahraniční

Nepokoje v Gruzii: Demonstranti po policii hází vajíčka, ta pálí vodními děly

16733665531_fc89c12e22_b
Zahraniční

Spojené státy mají sankční seznam. Vedle Ruska a Číny je na něm i Slovensko

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv