pátek 17. května 2024

Říjen na streamu: První půlka měsíce nabídne návrat Lokiho, Ricka a Mortyho a mnohem víc

Po pustém létě jen s několika očekávanými hity na předplatitele streamovacích služeb čekají žně. Jen na první polovinu října přinášíme osm zajímavých premiér.

Pád domu Usherů

Záběr ze se seriálu Pád domu Usherů
Zdroj: Netflix

  • Záběr ze se seriálu Pád domu Usherů
  • Zdroj: Netflix

První říjnový týden bude ve znamení druhé série Lokiho. Poté, co nespočet lidí už je komiksovými filmy a seriály od Marvely přejezeno, se vrátí na obrazovky jedna z nejoblíbenějších postav marveláckého světa. Proslulý bůh lsti bude pokračovat na své dobrodružné cestě napříč prostorem a časem od 6. října na Disney+. Sekundovat mu bude Owen Wilson, Jonathan Majors a také nově Ke Huy Quan, jenž získal letos Oscara za Všechno, všude, najednou. Stejně jako v případě první řady má i druhá sezóna šest epizod.

Ve stejný den jako Loki má premiéru i válečné drama The Caine Mutiny Court-Martial. Jde o psoední film režiséra Williama Friedkina, jenž zemřel na začátku srpna. Příběh se točí kolem procesu s námořním důstojníkem, jenž během vojenské operace ve vypjaté situaci převzal kontrolu nad válečnou lodí vedenou nebezpečně nekompetentním kapitánem, což prakticky znamená vzpouru. A vzhledem k tomu, že tato vojenská vzpoura proběhla během aktivního válečného stavu, hrozí obviněnému u narychlo sestaveného soudního procesu rovnou trest smrti. Hlavní role se ujal Kiefer Sutherland. Film bude dostupný na SkyShowtime.

Hororový tvůrce Mike Flanagan se 12. října rozloučí s Netflixem svým posledním titulem pro tuhle streamovací službu. Flanagan pro Netflix natočil famózní The Haunting of Hill House, ale také The Haunting of Bly Manor, Půlnoční mši či Půlnoční klub. Pátým a zároveň poslední seriálem pro Netflix je Pád domu Usherů inspirovaný dílem Edgara Allana Poea. První zámořské recenze jsou nadšené a podle kritiků jde o doposud nejlepší Flanaganův hororový počin. 12. října bude na Netflixu dostupných všech osm epizod. Další Flanaganovy počiny budou vznikat pro Amazon.

O den později, 13. října, bude strašit diváky také legendární John Carpenter. Pětasedmdesátiletý režisér hororů Halloween, Mlha, Věc či Vládce temnot se po desetileté pauze vrací. Tentokrát ne s filmem, ale seriálem John Carpenter's Suburban Screams od služby Peacock. Každý ze šesti dílů bude vyprávět odlišný hororový příběh z předměstí.

Třináctého října má premiéru také feel good drama The Burial z dílny Amazonu. V něm si zahrál Tommy Lee Jones majitele pohřebního ústavu. Sekundovat mu bude excentrický právník s tváří Jamieho Foxxe.

Mysteriózní thriller se špetkou erotiky přijde na Netflix rovněž 13. října. Fair Play vypráví o vztahu dvou kolegů v podání Aldena Ehrenreicha a Phoebe Dynevor. Nečekané povýšení v bezohledném finančním korporátu posune vztah tohoto mladého páru do zcela nových nebezpečných výšin. Snímek natočila spolurežisérka seriálů Miliardy či Hráči Chloe Domont.

Čtvrtým titulem, jenž zabojuje o přízeň diváků 13. října, jsou Lekce chemie v hlavní roli s představitelkou Captain Marvel. Série je zasazena do 50. let, kdy je společnost přesvědčená, že žena patří do domácnosti, a zavrhne tak sen Elizabeth Zott (Brie Larson) být vědkyní. Ta tedy přijme práci v televizním pořadu o vaření a začne národu přehlížených hospodyněk předávat mnohem více než jen recepty. Osmidílná série bude k mání na Apple TV+.

Přesně v polovině října dorazí na televizní obrazovky sedmá sezóna Ricka a Mortyho. Unikátní nápady nabitý animovaný seriál se v sedmé sérii musel vypořádat s odejitím spolutvůrce Justina Roilanda, který daboval ústřední postavy Ricka i Mortyho. Jak nové hlasy zní můžete zjistit ve vydané upoutávce. Sedmá řada by měla být v Česku dostupná na službě HBO Max.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí