pátek 3. května 2024

Rajchlova akce v Plzni našla místo až napočtvrté, protože se ho prý všichni bojí

Děs a hrůza obchází Českou republikou. Alespoň podle příznivců Jindřicha Rajchla a jeho neparlamentní prokremelské strany PRO. Právě strach je prý jediný důvod, proč nejrůznější podniky ruší rezervace na její akce.

406651028_337539135556141_1460348262901987444_n

Jindřich Rajchl.
Zdroj: FB / PRO – oficiální

  • Jindřich Rajchl.
  • Zdroj: FB / PRO – oficiální

Zamluví si prostory přes prostředníka, a tak se provozovatelé o tom, že hostí setkání fanoušků Jindřicha Rajchla dozvídají na poslední chvíli. A často akci zruší. V Uherském Brodě se měnilo místo pro besedu dvakrát, v Plzni to dokonce vyšlo až napočtvrté, když se Rajchlovci rozhodli ji uspořádat na veřejném prostranství. Měli velké štěstí v tom, že příslušný městský obvod akci nezakázal, přestože ji oznámili pozdě. „Strana PRO oznámila shromáždění na náměstí Míru úřadu sice později, než stanovuje zákonná lhůta, ale ani v tomto případě nemáme důvod akci zakazovat. Neshledali jsme žádné závažné důvody a zákon to tedy umožňuje. Strana PRO uvedla jako důvod pozdního oznámení to, že v původně domluvených vnitřních prostorách jí na poslední chvíli besedu zrušili,“ řekla Minutovým zprávám mluvčí třetího plzeňského obvodu Michaela Adámková.

Rajchlovu akci v Plzni napřed zrušila průmyslovka, v jejíž aule se mělo setkání odehrát, pak restaurace Saloon Roudná a kulturní dům JAS. „Progresivní oponenti myslí na naše zdraví a doporučili nám uskutečnit besedu na náměstí, kde bude jistě čerstvý vzduch. V tomto případě jim výjimečně dáváme za pravdu a rozhodli jsme se přesunout čtvrteční akci na náměstí Míru v Plzni,“ oznámila strana na svém facebookovém profilu a náležitě situaci otočila ve svůj prospěch. „Zastrašovat a vyhrožovat nám mohou, ale umlčet pravdu nenecháme,“ vysvětlila, aniž by připustila, že nejde o vyhrožování, ale o to, že ji majitelé ve svých prostorách jednoduše nechtějí.

Přizvukovat začali i fanoušci. „To se toho pana Rajchla tak bojí, že za každou cenu chtěli zmařit besedu? Bojí se, že přijdou o svá korejtka?“ ptala se v diskuzi u příspěvku Katka Šollarová. „To se dalo čekat. Poseroutkové,“ přidala se uživatelka Kačenka Jirková. „Plzeň je asi trochu zakletá, asi dobře organizovaná místní mafie?“ odhalil spiknutí Mira Ryšavý

Šéfa strany Jindřicha Rajchla, který si od svých odpůrců vysloužil přezdívku Jindolf odkazující na vůdce nacistického Německa, řada odborníků považuje za proruského dezinformátora. Setkání jsou součástí kampaně jeho strany před volbami do Evropského parlamentu. Jindřich Rajchl je jedním z těch, kdo vystupoval na ruském propagandistickém webu Voice of Europe, který přidala česká vláda na tuzemský sankční seznam. Jak uvedla Bezpečnostní informační služba, aktivity média měly za cíl ovlivnit mimo jiné i volby do Evropského parlamentu.

Rajchl není jediný, kdo musí měniz místa svých akcí. Velkou zkušenost s tím má také odsouzená dezinformátorka Jana Peterková, která například svolala tiskovku do budovy Karlovy univerzity, kam se marně dožadovala vstupu, nebo do pražské Fantovy kavárny. Tam ji odmítli obsloužit.

Související

profimedia-0774442043
Domácí

Slavnosti svobody omezí v Plzni provoz

280277736_1871751236548198_6751007330978134748_n
Domácí Video

Konec úřadování z Volgogradu, zastupitel bude muset na jednání do Plzně osobně

profimedia-0857722441
Krimi

Zachránilo ji předstírání smrti. Mladík dostal za brutální útok v Plzni 19 let

Nádraží Plzeň-Jižní Předměstí
Domácí

Další nádraží v Plzni projde obnovou