pátek 17. května 2024

Ráj opilců, narkomanů a bezdomovců se změní v byty

Jeden developerský projekt začíná růst v brněnském Královo poli, na druhý čekají tamní kasárna. Ze služebny četníků ze seriálu Četnické humoresky budou nové byty.

stažený soubor

Roh ulic Dělostřelecká a Staňkova v Brně dosud příliš vábně nevypadal.
Zdroj: Mapy CZ

  • Roh ulic Dělostřelecká a Staňkova v Brně dosud příliš vábně nevypadal.
  • Zdroj: Mapy CZ

Ostuda brněnské čtvrti Královo pole, zchátralý průmyslový areál na rohu Dělostřelecké a Staňkovy ulice, se brzy promění k nepoznání. Místo, kde se potulují bezdomovci, narkomani či opilci, se začíná bourat a do dvou měsíců by měl na místě začít růst nový bytový dům. Podle vedení brněnské radnice by v něm nový domov mohlo najít až 150 rodin. Termín dokončení stavby zatím není jasný.

Zájem o bydlení v dříve takřka vyloučené lokalitě je podle brněnského magistrátu velký. Developer chce totiž lidem nabídnout byty k odkoupení, ale i družstevní pro zájemce, kteří nedosáhnou na hypotéku. Ti mohou využít družstevní úvěr, který se splácí formou nájmu. Ještě se ani nezačalo stavět a už je údajně obsazeno dvacet procent bytů.

Podobný projekt se v plánuje také v nedalekých Jaselských kasárnách, které prosluly tím, že se v nich v devadesátých letech natáčel seriál Četnické humoresky. Tam by v budoucnu mělo vzniknout hned několik bytových domů, obchody a dokonce i mateřská škola.

Autor: Jan Skala

Související

Vodojem 2 na Žlutém kopci
Domácí

Brněnské vodojemy jsou evropským unikátem, který vyráží dech

Předání_postiženého_LZS
Krimi

Dívka, kterou v Čáslavicích srazilo auto, svým zraněním v nemocnici podlehla

Čeští hráči nastoupili v retro dresech
Hokej Betano Hockey Games

Češi prohráli i se Švýcary, v Brně nevyhráli ani jedno utkání

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Fotbal FNL

Zábranský spojuje sportovní Brno