Proruský dezinformátor Aleš Svoboda parazituje na vraždě v Klánovickém lese

Snůška lží, které sdílelo na Facebooku víc než 6,5 tisíce lidí – to jsou poslední posty proruského dezinformátora Aleše Svobody. Ten navíc odkazuje na různá média, například na iDnes nebo CNN Prima News, aby jeho nesmysly vypadaly důvěryhodněji.

241047397_1409463712768539_2873256790341270451_n

Aleš Svoboda.
Zdroj: FB Aleše Svobody

  • Aleš Svoboda.
  • Zdroj: FB Aleše Svobody

Svoboda, kterému skupina potírající dezinformace přezdívá Alež, dlouhodobě šíří ruskou propagandu, podněcuje nenávist k Ukrajině i Evropské unii, známý je také nesmyslnými výroky o covidu nebo šíření tuberkulózy.

V jednom z posledních příspěvků na Facebooku například cituje údajně jednoho ze zasahujících policistů v Klánovickém lese s tím, že pátrací akce je jen show pro média a že policie tají, že zná totožnost podezřelého. „Policie asi ví, že je pachatel už dávno někde za kopečkama, ale pro média nechá uspořádat obří akci. A tak si tu žijeme,“ napsal Svoboda. „CNN Prima potvrdila dosavadní dezinformaci, že se celá akce konala jen jako mediální propaganda,“ uvedl také Svoboda. Nic takového ale televize nezveřejnila.

svob2

„Samotná policie potvrdila fakt, že nemůže zaručit to, že některý ze 250 zasahujících policistů tohle neřekl,“ fabuloval dál, a když policie oficiálně jeho výmysly popřela, oznámil, že je potvrdila.

svob2

V příspěvcích o vraždách v Klánovickém lese nezapomíná zmínit další dezinformátory, kteří mají aktuálně problémy se zákonem, například Patrika Tušla nebo Tomáše Čermáka, aby se mohl obout do ministra vnitra Víta Rakušana: „Proč dáváte popudy a ovlivňujete? Vy víte kdo to udělal. Vy znáte národnost. Kolik podobných vražd se stalo v ČR, ČSFR, ČSSR za posledních sto let? No nula, ale to tu nebyl ten ukrajinský přínos,“ napsal také.

Související

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

mexická policie
Zahraniční

Další mrtví v Mexiku. Při střelbě v centru města zemřelo osm lidí

6b120c1291cbc58f9479f3dcad4c986e
Krimi

Pád kazašského ministra dokonán. Za vraždu manželky jde na 24 let do vězení