pátek 17. května 2024

Překvapeného Tomáše Čermáka zatkla policie v Polsku, už sedí ve vazbě

Od konce srpna hledá policie Tomáše Čermáka, který nenastoupil do vězení. Dostal 5,5 roku za podporu terorismu. Skrýval v polském Lubinu. Policie ho zatkla včera večer.

1-416551

Zadržení Tomáše Čermáka.
Zdroj: Polská policie

  • Zadržení Tomáše Čermáka.
  • Zdroj: Polská policie

"Muž byl zcela překvapený a přesvědčený, že se mu podaří úspěšně ukrýt před orgány činnými v trestním řízení mimo Českou republiku. Po zatčení putoval do vazby a v Lublinu a začalo vydávacímu řízení," oznámil polský Kriminální úřad Národního policejního ředitelství.

Do případu se zapojili policisté z Centrálního úseku odboru cíleného pátrání a identifikace Policejního prezidia, kteří okamžitě zahájili pátrací akce. Po provedení několika kontrol zjistili, že muž, kterého hledají, je pravděpodobně v Lublinském vojvodství.

"Další úřední aktivity vedly k zúžení okruhu možného pobytu muže, který se skrýval v hlavním městě provincie. Dynamické zadržení hledaného muže proběhlo ve večerních hodinách 14. listopadu v jedné z ulic v prostoru Staroměstského náměstí v Lublinu," doplnila polská strana.

Objevily se spekulace, že Čermák měl namířeno do Běloruska. Protože ale Polsko postavilo na hranicích vysoký plot s žiletkovým drátem a pečlivě jej střeží čtyři tisíce vojáků, je jen těžko představitelné, jak by to mohl udělat. Navíc by musel mít pro vstup do Běloruska vízum.

Čermák se v poslední době na Facebooku vysmíval ministru vnitra Vítu Rakušanovi, že ho policisté nedokážou chytit. Poslední příspěvek zveřejnil pár hodin před zatčením v Polsku.

čer

Související

profimedia-0845796895
Domácí

Tušl prohrál soud, Naxera řeší milost, Tupěna chce peníze na nové advokáty

FyCUWFVWYBQqNk6
Domácí

Peterková nepřišla k přestupkovému řízení, státní zástupci se jí prý bojí

397974317_6835795119840048_7182732114299593076_n
Domácí

Peterková svolává vlastence, aby zítra protestovali před policejním ředitelstvím

Jana Peterková
Domácí

Jsem konzulka a podám odvolání, blouzní dezinformátorka Peterková