pondělí 13. května 2024

Pražský půlmaraton ovlivní v sobotu dopravu v hlavním městě

Pražský půlmaraton přinese dopravní omezení v centru hlavního města.

1/2Maraton Praha 2024

Trasa 1/2Maraton Praha 2024
Zdroj: runczech.com

  • Trasa 1/2Maraton Praha 2024
  • Zdroj: runczech.com

Celkem 15 tisíc běžců vyrazí do centra Prahy v rámci 24. ročníku 1/2Maraton Praha konaném v sobotu 6. dubna. Oblíbená sportovní akce způsobí dočasná dopravní omezení, především v centru města. Omezení se dotknou zákazu parkování a uzavírek některých ulic v trase závodu a jeho okolí. Závod také ovlivní provoz městské hromadné dopravy.

Důležitou změnou letošního ročníku je nové umístění startu a cíle závodu na Bubenském nábřeží u Holešovické tržnice. Start je naplánován na 10 hodin dopoledne s očekávaným ukončením kolem 13 hodin. Trasa závodu povede hlavně městskými částmi Praha 1, 2, 5, 7 a 8, s důrazem na oblasti kolem Vltavy.

V dotčených oblastech bude před závodem platit zákaz parkování. Vozidla, která zůstanou na trase, budou odtažena kvůli zajištění bezpečnosti běžců. Během závodu budou komunikace v trase uzavřeny pro veškerý provoz. Za provoz městské dopravy bude zodpovědná Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Praha.

Uzavírky se týkají komunikací v centru města, například jde o Čechův most, náměstí Curieových, Staroměstské náměstí či nábřeží Edvarda Beneše. Provoz některých linek tramvají a autobusů bude omezen, ale linky metra budou fungovat normálně s možností kapacitního posílení.

Autor: Šimon Mitro

Související

požár
Domácí

Hrozí požáry, platí zákaz rozdělávání ohňů, jízd parních lokomotiv i lampiónů

GM9fUhVWkAArTdC
Domácí

Šílenství kolem Travise Scotta, na jehož akcích se umírá. Lístek vyjde i na 150 tisíc

Nostický palác
Domácí Tipy na výlety

Festival Open House otevře veřejnosti i Nostický palác

vlak
Domácí

Cestování do Černošic se zrychlí