sobota 18. května 2024

Pražská MHD má nový hlas

Od pondělí 9. ledna čeká cestující na všech tramvajových linkách v Praze novinka. Ve vozech je bude provázet nový hlas, který patří herci a dabérovi Janu Vondráčkovi.

Dagmar Hazdrová a Jan Vondráček

Dagmar Hazdrová a Jan Vondráček
Zdroj: DPP/Petr Hejna

  • Dagmar Hazdrová a Jan Vondráček
  • Zdroj: DPP/Petr Hejna

Ten vystřídá Dagmar Hazdrovou, která byla hlasem Pražské integrované dopravy bezmála 30 let. V následujících týdnech budou pracovníci dopravních podniků pokračovat s Janem Vondráčkem v nahrávání hlášení tentokrát pro městské autobusové linky, na kterých by se měla objevit v průběhu jara, dodala pro Minutové zprávy mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

„Zažil jsem již mnoho různých premiér. Od těch divadelních, filmových, televizních, rozhlasových, hudebních až po vylisované CD nějaké audioknihy. A tohle je vlastně taky taková premiéra. Taková audiokniha, která se mi nejspíš sama vylisuje do hlavy, protože tramvají jezdím téměř denně a tenhle přehrávač asi jen tak vypnout nepůjde. Tak jen doufám, že se ta dlouhohrající deska lidem neomrzí. A neptejte se mě, jak dlouho jsem nahrával název zastávky Radhošťská, aby tam bylo všechno a znělo to přirozeně,“ doplňuje Vondráček.

Herec a dabér se stal novým hlasem autobusů a tramvají Pražské integrované dopravy na základě výsledků hlasování veřejnosti v anketě. Hlasovalo pro něj 62 % z celkem 200 tisíc respondentů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů

Hilton_prague_bush_2007_1913 (1)
Ekonomika

Pražský Hilton je znovu na prodej. Cena dosahuje astronomické částky