Poslední kolo nabídne lahůdku

Ve druhé fotbalové lize vyvrcholí podzim soubojem o první místo.

IMG_0434.jpg

Minule byl v hlavní roli Lukáš Buchvaldek.
Zdroj: mfkvyskov.cz

  • Minule byl v hlavní roli Lukáš Buchvaldek.
  • Zdroj: mfkvyskov.cz

Skutečnou lahůdku nabízí na závěr svojí podzimní části druhá fotbalová liga. První Vyškov hostí druhou Duklu Praha. Jde o hodně. Vítěz aktuálního ročníku postoupí do nejvyšší soutěže. Třetí Táborsko přitom ztrácí čtyři, respektive pět bodů.

Vyškov má Dukle co vracet. Dosud naposledy se utkaly 1. listopadu v Praze, a to v osmifinále poháru. Hosté vyhráli první poločas 1:0, ale po hodině hry nastoupil domácí Buchvaldek a čistým hattrickem zařídil týmu z hlavního města postup do čtvrtfinále.

„Byl to nepopsatelný pocit. Něco takového jsem nikdy předtím v mužích nezažil. Kdyby mi to někdo před zápasem řekl, asi bych mu nevěřil,“ říkal Buchvaldek, jenž měl v minulé sezóně z hráčů Dukly nejvíce asistencí, ale v té současné se nedostal do základní sestavy ani po svém nedávném galapředstavení.

A co další duely šestnáctého kola? Už v pátek jsou na programu mače Jihlava–Líšeň a Příbram–Žižkov, v sobotu mají kromě šlágru výkop střetnutí Chrudim–Vlašim, Prostějov–Kroměříž a Brno – Olomouc B a v neděli uzavřou podzim souboje Sparta B – Táborsko a Varnsdorf–Opava.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: fkdukla.cz

Související

Dukla Praha.
Fotbal Postup

Dukla se vrací mezi elitu. Po pěti letech

Libor Zábranský, Zbrojovka Brno.jpg
Fotbal Národní liga

Vyškov s Táborskem si zahrají (minimálně) baráž

Petr Rada s Duklou bojuje o postup do první ligy.
Fotbal FNL

Rada uspěl s odvoláním, čeká ho kratší distanc

Petr Rada zatím zůstává na lavičce Dukly Praha.
Fotbal

Petr Rada může dál trénovat, aspoň prozatím