čtvrtek 2. května 2024

Plzeňská únikovka bude letos ještě dramatičtější. Hlavně přes léto

Plzeňský magistrát na léto připravil plán oprav, které důkladně prozkouší nervy řidičů. Nevyhnou se totiž ani těm nejvytíženějším ulicím.

profimedia-0854636599

Rozkopaná Koterovská třída v Plzni. Budou jí následovat další.
Zdroj: Profimedia

  • Rozkopaná Koterovská třída v Plzni. Budou jí následovat další.
  • Zdroj: Profimedia

Každoroční únikovka v plzeňských ulicích dostane letos ještě peprnější příchuť. Jak už přiznal plzeňský magistrát, podařilo se mu shromáždit víc peněz, takže zejména v létě musí řidiči počítat s větším množství rozkopaných ulic a uzavírek než v předchozích letech. K velkému třesku rekonstrukcí, které jsou plánované zejména na prázdniny, se ale schyluje už nyní.

Opravy zasáhnou i ty nejvytíženější plzeňské tahy. Jako tomu bývá v podstatě každý rok, bude se v obou prázdninových měsících pracovat na Klatovské třídě, a to od Sadů Pětatřicátníků až k Sukově ulici. Rozsáhlá oprava čeká také Plaskou a Lidickou ulici, což je velmi frekventovaná výpadovka, kterou denně projedou desítky tisíc aut. Práce na ní se ale přelijí i do příštího roku. Další páteřní ulice, Koterovská, je uzavřená už nyní a práce potrvají do konce listopadu. "My hrajeme plzeňskou letní únikovku už od začátku března! Jediná cesta, jak se dostanu od domu u Koterovské, vede totiž dosavadní jednosměrkou. Mezi domy tak máme kyvadlovou dopravu a vyjet se dá jenom v protisměru, kde to doteď nebylo možné kvůli špatným rozhledovým vzdálenostem. Takže máme adrenalinovou únikovku," hlásí obyvatelka sídliště na náměstí Generála Píky.

Oprav se dočkají i tramvajové trati. Trasa číslo dva už omezení zažívá nyní a nevyhne se jí ani další omezení, protože společně s jedničkou neprojedou centrálním náměstím Republiky, kde je oprava kolejí plánovaná od poloviny května do listopadu.

uzavírky

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0774442043
Domácí

Slavnosti svobody omezí v Plzni provoz

280277736_1871751236548198_6751007330978134748_n
Domácí Video

Konec úřadování z Volgogradu, zastupitel bude muset na jednání do Plzně osobně

profimedia-0857722441
Krimi

Zachránilo ji předstírání smrti. Mladík dostal za brutální útok v Plzni 19 let

Nádraží Plzeň-Jižní Předměstí
Domácí

Další nádraží v Plzni projde obnovou