neděle 28. dubna 2024

Plzeň znovu ztratila, Slovácko se dere vzhůru

V 16. kole Fortuna ligy Plzeň remizovala v Hradci, Slovácko si poradilo s Baníkem a vyhouplo se na třetí místo tabulky. Sparta i Slavia s papírově slabšími soupeři překvapení nedopustili.

Bývalý Viktorián Václav Pilař v dresu Hradce

Bývalý Viktorián Václav Pilař v dresu Hradce
Zdroj: facebook FC Viktoria Plzeň

  • Bývalý Viktorián Václav Pilař v dresu Hradce
  • Zdroj: facebook FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň v lize dál strádají a ztrácejí body. V posledním kole nedokázali otočit utkání v Hradci Králové, které otevřel v 11. minutě Michael Leibl po standardce bývalého Viktoriána Václava Pilaře. Aspoň bod pro Plzeň vystřelil v 73. minutě Cadu.

Slovácko vedené jedním z hlavních adeptů na nového reprezentačního kouče Martinem Svědíkem znovu potvrdilo skvělou formu. Poté co v minulém kole vyloupili Štruncovy sady, dokázali si teď doma poradit s Baníkem. Rozhodující branku vstřelil už ve 30. minutě Marek Havlík, v 71. minutě pak pečetil na 2:0 Cicilia.

Tříbodovou povinnost si před svými fanoušky splnila obě pražská „S“. Slavia porazila České Budějovice 2:1 a Sparta si poradila se Zlínem 2:0.

V dalších utkáních Teplice remizovaly s Bohemians 1:1, Olomouc přivezla z Karviné výhru 2:0. Liberec doma uhájil výhru 2:1 proti Mladé Boleslavi a Jablonec stejným výsledkem odolal nájezdu Pardubic.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0777691996.jpg
Fotbal

Kdo si vyslouží skupinu o titul?

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje