pondělí 29. dubna 2024

Plzeň veze ze Švýcarska nadějný výsledek

Viktoria Plzeň v prvním osmifinálovém utkání Evropské konferenční ligy zaznamenala bezbrankovou remízu se Servette Ženeva.

Plzeň remizovala se Servette 0:0.

Plzeň remizovala se Servette 0:0.
Zdroj: Profimedia

  • Plzeň remizovala se Servette 0:0.
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně odcestovali k úvodnímu osmifinálovému duelu Evropské konferenční ligy do švýcarské Ženevy. Tamní Servette se na podzim neúspěšně střetl s pražskou Slávií, takže měl českým klubům, co vracet.

Ale byli to spíše Západočeši, kdo na začátku utkání určoval tempo. Už v deváté minutě se po rohovém kopu objevil v tutové situaci Kopic, jenže bránu Jeremyho Fricka přestřelil. Následovala defenzivnější pasáž, kterou až těsně před poločasem ukončil Mosquera pěkným centrem do šestnáctky. Matěje Vydru, který se dral k zakončení, ale sestřelil brankář Frick, takže z toho nic nebylo.

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím, ale ani Stevanovič nemířil přesně a tak se skóre neměnilo. A zůstalo to tak i po zbytek utkání, v němž toho z fotbalové krásy mnoho k vidění nebylo. Domácí sice v posledních minutách zvýšili tlak na Plzeňskou obranu, ale potřebný gól z toho nevytěžili.

Svěřenci Trenéra Koubka tak vezou do odvety v Plzni nadějný výsledek 0:0, ale pokud budou chtít postoupit, budou potřebovat najít klíč k bráně Jeremyho Fricka a aspoň jednou skórovat. Což, jak ví Miroslav Koubek, nemusí být snadné.

„Servette nedostalo pět zápasů branku. My je také nedostáváme. Bude to zase možná zápas jen o jedné brance. Obranu mají propracovanou a jsou v ní důslední. Nečeká nás lehké utkání,“ vyhlížel odvetu plzeňský lodivod.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou

Plzeň překvapivě remizovala v Karviné.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň znovu klopýtla, tentokrát s Karvinou