čtvrtek 9. května 2024

Plzeň může napodobit West Ham

Poslední zápas skupiny Evropské konferenční ligy bude hrát Plzeň doma s Astanou. Pokud zvítězí, projde do vyřazovacích bojů bez ztráty bodu.

fcviktoria.cz

Trenér Plzně Miroslav Koubek
Zdroj: fcviktoria.cz

  • Trenér Plzně Miroslav Koubek
  • Zdroj: fcviktoria.cz

Viktoria Plzeň si postup ze skupiny Evropské konferenční ligy zajistila s velkým náskokem. Před posledním utkáním této fáze, které sehraje doma proti kazašské Astaně, má tak jiný cíl. Tím je udržení stoprocentní úspěšnosti ve skupině. To se během tříleté existence EKL podařilo zatím jen anglickému West Hamu, který minulý ročník nakonec ovládl.

Trenér Plzně Miroslav Koubek ale musí myslet také na domácí ligu, kde jeho svěřenci naopak body ztrácejí. Lze tedy očekávat, že do pohárového utkání naskočí stejně jako v předchozím kole i mladé viktoriánské naděje.

„Touto cestou jsme šli i v Albánii proti Ballkani, kdy jsme dali šanci klukům, kteří tolik nehrají. Věřím, že náš kádr má tu úroveň a poslední zápasy se to ukazuje,“ řekl Koubek na předzápasové tiskové konferenci.

Koubek ani tentokrát detaily připravované taktiky neprozradil, místo toho obligátně složil kompliment soupeři: „Je to zkušené mužstvo, které má ve svém kádru mnoho kazašských reprezentantů. Víme, jak si Kazachstán teď vedl skvěle v kvalifikaci na EURO, kde do posledního kola hrál o přímý postup. Je to dobře organizované mužstvo, které je skvěle fyzicky připravené,“ řekl na adresu Astany.

Utkání v Plzni je a programu od 21:00 v přímém přenosu kanálu Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň