čtvrtek 9. května 2024

Novým Bondem bude zřejmě Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson dostal nabídku na roli nového agenta 007. Třiatřicetiletý herec byl v užším výběru od konce Craiga v roli Jamese Bonda.

Aaron Taylor-Johnson ve filmu Lovec Kraven

Aaron Taylor-Johnson ve filmu Lovec Kraven
Zdroj: Sony Pictures

  • Aaron Taylor-Johnson ve filmu Lovec Kraven
  • Zdroj: Sony Pictures

Nový představitel Jamese Bonda by měl být ve věku 30 až 40 let, měl by pocházet z Velké Británie a samozřejmě musí oplývat charismatem a v akčních pasážích nepůsobit směšně. Takto nějak si představují nového Bonda majitelé práv a producenti Barbara Broccoli a Michael J Wilson. Známých herců, kteří splňují tyto podmínky není mnoho. Proto jméno herce, kterému nakonec přistála na stole nabídka na novou roli Jamese Bonda, není kdovíjak překvapivé.

Šťastlivcem je 33letý Aaron Taylor-Johnson, který splňuje všechny požadavky a nejednou ukázal, že zvládá jak akci, tak vážná dramata. Mezi jeho nejvýraznější role patří Kick-Ass (2010), Anna Karenina (2012), Godzilla (2014), Tenet (2020) či Bullet Train (2022). Letos se představí rovnou ve čtyřech filmech, a to ve vedlejší roli akčního Kaskadéra, jako antihrdina v Lovec Kraven, v hororu Nosferatu a v životopisném dramatu Rothko. Na další roky žádné projekty oznámené nemá.

Zatím Taylor-Johnson oficiálně nástupnictví po Danielu Craigovi do role agenta 007 nepřijal, ale zdá se, že oficiální potvrzení dorazí brzy. Pokud se potvrdí zprávy o Taylor-Johnsonovi, stane se sedmým hercem, který ztvárnil Jamese Bonda v oficiální filmové sérii. Nicméně, dokud Eon Productions nevydá oficiální prohlášení, je třeba brát tyto zprávy s rezervou.

Kromě Taylora-Johnsona se spekulovalo o Henry Cavillovi (40), Jamesi Nortonovi (38) či Regé-Jean Pagovi (36). Zdá se, že producenti upřednostnili nejmladšího z kandidátů a zároveň jednoho z těch známějších.

Autor: Šimon Mitro

Související

Aaron Taylor-Johnson ve filmu Bullet Train (2022)
Film a TV Kino

Johnson nebude agentem 007. Nový Bond se stále hledá

large
Film a TV

Zemřela herečka Pamela Salem. Bondova sekretářka i zlá čarodějnice

Sean Connery a italská herečka Daniela Bianchi ve filmu Srdečné pozdravy z Ruska
Film a TV Výročí

James Bond podruhé. Před 60 lety měly premiéru Srdečné pozdravy z Ruska

Nová kniha s Jamesem Bondem oslaví korunovaci krále Karla III.
Zahraniční Knihy

Nový román s Jamesem Bondem oslavuje korunovaci Karla III.