sobota 18. května 2024

Nové lanovky ve Špindlerově Mlýně vyjdou na miliardu

Propojení obou částí lyžařského areálu provozovatele vyjde asi na miliardu korun. Na plánovaný parkovací dům tak už nezbydou peníze.

1280px-13-04-01-Špindlerův-Mlýn-by-RalfR-040

Špindlerův Mlýn nabídne lyžařům zase o něco větší vyžití.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Špindlerův Mlýn nabídne lyžařům zase o něco větší vyžití.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Miliardový rozpočet už překročil megalomanský projekt Skiareálu Špindlerův Mlýn na propojení jeho dvou částí. To umožní otevření nových sjezdovek, jejichž nejdražší částí budou lanovky na Medvědín a Hromovku. Kromě nich Skiareál bude investovat také do výstavby čerpací stanice vody na Labské přehradě, která se bude využívat mimo jiné i ke snazšímu zasněžování. Na co naopak peníze nezbydou, to je výstavba nového parkovacího domu, na jehož střeše měly být dolní stanice lanovek i dojezdová místa ze sjezdovek. Vše bude proto končit na parkovišti u Labské přehrady.

Propojit obě části lyžařského areálu ve Špindlerově mlýně je idea stará už řadu let. Kvůli náročným předpisům, které v Krkonošském národním parku panují, musel projekt projít velmi zdlouhavým procesem.

V současné době mohou lyžaři ve Špindlerově Mlýně využívat zhruba 20 kilometrů sjezdovek. K nim patří i nedávno otevřené trasa Přehradní u horní stanice Hromovky, Lesní na Medvědíně, rozšířená nejvytíženější modrá sjezdovka ve Svatém Petru a Vodárenská, která dosud sloužila spíše jako odjezdová cesta spojující Mísečky s dolní stanicí Medvědína.

Autor: Jan Skala

Související

9938712403_0563330642_b
Domácí

Past na řidiče: Cestu do Špindlerova Mlýna blokují opravy mostů

Skipiste_Bedrichov_2006
Domácí

Bedřichov se bojí o skiareál. Ten koupila developerská společnost a plány tají

Los evropský
Domácí Fauna

Do Krkonoš se po stovkách let vrací los evropský

431_91_Loučná_pod_Klínovcem,_Czech_Republic_-_panoramio
Domácí

Pro Klínovec bude sněhu dostatek. Zajistit to mají tři nádrže u Loučné