pátek 3. května 2024

Nejpopulárnější zpěvačka vydala dvojalbum. Swift zazpívá v květnu Evropanům

Taylor Swift je nejposlouchanější zpěvačkou současnosti a lze očekávat, že její nově vydané album The Tortured Poets Department bude opět lámat rekordy.

profimedia-0850079146

Taylor Swift
Zdroj: Profimedia

  • Taylor Swift
  • Zdroj: Profimedia

Zpěvačka, jež měla loni nejvíce posluchačů na Spotify a její turné jako první v historii překonalo hranici jedné miliardy dolarů, vydala nové v pořadí své 11. album. Fanoušci mohou být nadšení, jelikož The Tortured Poets Department je ve skutečnosti dvojalbem. Taylor Swift nejprve na svém Instagramu oznámila vydání alba se 17 skladbami, později však vydala další příspěvek, kde oznámila, že za dva roky napsala tolik písní o strastech lásky, že vydala i druhou část s dalšími 15 skladbami. Celkem je tak na dvojalbu rovnou 32 nových písní.

První singl Fortnight nazpívala s americkým rapperem a zpěvákem Post Malonem a zveřejnila k němu i video. Na svém albu spolupracovala také s Florence and The Machine. Spotify oznámilo, že před vydáním překonalo The Tortured Poets Department rekord ve sledování plánovaných alb.

Kritici jsou k novince převážně pozitivní. Server Variety ho nazval „odvážným a pohlcujícím“. Časopis Rolling Stone ho zas označil za „nápaditě ambiciózní a slavnostně chaotické“. Britský hudební magazín NME je kritičtější a v recenzi uvedl, že The Tortured Poets Department obsahuje některé „z nejtrapnějších řádek“, které kdy Swift napsala, a že na rozdíl od předchozích alb nepřichází zpěvačka s žádnou výraznou změnou či posunem ve své tvorbě.

Od května bude Swift pokračovat ve svém The Eras Tour. První zastávkou je ve dnech 9. až 12. května Paříž. Následuje Stockholm, Lisabon a Madrid. Nejblíže českým fanouškům bude Swift na přelomu července a srpna, kdy vystoupí v Mnichově, Varšavě a také Vídni.

Autor: Šimon Mitro

Související

Taylor Swift ve videoklipu k písni Fortnight
Hudba

Nové album Taylor Swift láme rekordy

Spotify
Hudba

Spotify rostou počty uživatelů. Akcie však klesají

Mandy Moore v seriálu Tohle jsme my.
Film a TV Osobnosti

Moore se proslavila jako zpěvačka i herečka. Z americké star je čtyřicátnice

profimedia-0845756684
Zahraniční

Super Bowl sledovalo nejvíce diváků od přistání na Měsíci