úterý 21. května 2024

Nejošklivějšího psa na světě volí porota už 35 let. Podívejte se na minulé vítěze

Každým rokem se v kalifornském Los Angeles sejdou majitelé psů z celého světa na soutěži o nejošklivějšího psa planety. Vítězem roku 2023 se stal čínský chocholatý pes Scooter. Jeho plemeno v soutěži stabilně dominuje.

pes-osklivy-nejosklivejsi-scooter

Letošní nejošklivější pes je čínský chocholáč Scooter
Zdroj: profimédia

  • Letošní nejošklivější pes je čínský chocholáč Scooter
  • Zdroj: profimédia

Soutěžící oblíbeného celosvětového klání o nejošklivějšího chlupáče mají za sebou většinou pohnuté osudy.

Letošní vítěz sedmiletý Scooter se například narodil s vzácnou vadou zadních nohou. Narostly mu totiž tak trochu obráceně. Pes proto nemůže normálně chodit. „Navzdory potížím, které musel kvůli deformovaným zadním nohám překonávat, se Scooter vzepřel osudu a ukázal, co je to skutečná odolnost a odhodlání,“ sdělila jeho majitelka.

Majitelka Peanuta, křížence shih-tzu a čivavy, který vyhrál titul v roce 2014, ho zachránila z útulku. Tam se dostal po úrazu, kdy mu spáleniny zdeformovaly oční víčka a čumák.

Vítězka ročníku 2019 čistokrevná fenka anglického buldoka Zsa Zsa žila několik let v množírně. Fenky si naštěstí všimli pracovníci záchranného centra a našli jí milující rodinu. Ta si fenku oblíbila nejen díky přátelské povaze, ale také kvůli jejímu netradičnímu vzhledu.

Vítěz si domů odnáší 1 500 dolarů, to je asi 35 tisíc korun, které většina majitelů investuje buď do zlepšení kvality života mazlíčka nebo finance věnují na podporu týraných zvířat.

Aktuálně pořadatelé chystají šestatřicátý ročník soutěže, do které se mohou přihlásit majitelé se svými psími kamarády z celého světa.

Související

úvodní
Ostatní Zajímavosti

Kočka se ukryla v krabici, za šest dnů urazila tisíc kilometrů od domova

images (7)
Krimi

Policisty napadl agresivní muž, pak je pokousal jeho pes

pejskař
Světové dny Fauna

Den psích objetí

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna