pátek 3. května 2024

Policisty napadl agresivní muž, pak je pokousal jeho pes

Statný americký bandog se poblíž stanice metra Anděl rozhodl bránit svého pána. Dva pokousaní policisté skončili v nemocnici.

images (7)

Americký bandog.
Zdroj: facebook.com

  • Americký bandog.
  • Zdroj: facebook.com

Hlídka na místě řešila přestupek, popíjení alkoholu na veřejnosti. Přitom si jeden z policistů všiml volně pobíhajícího psa plemene americký bandog a upozornil majitele zvířete, aby jej připoutal na vodítko. Dotyčného doprovázela žena, která začala policistu slovně urážet a odmítala psa na vodítko uvázat. Muž začal být také vulgární, načež jej policista vyzval k prokázání totožnosti. I když se snažil udržet si bezpečný odstup, muž ho udeřil pěstí do obličeje. V tu chvíli se druhý z policistů snažil muže uklidnit a zabránit mu v dalším útoku. „Kdy už měli policisté muže téměř pod kontrolou, přiběhl jeho pes a jednomu z policistů se zakousnul do lýtka. Pes útočil opakovaně, ale policista útoky vykryl. Mezitím se útočník znovu pokusil pěstmi napadnout jednoho z policistů a v útoku pokračoval i jeho pes. Ten se zakousl druhému policistovi do třísla. Hlídce přišli na pomoc městští strážníci, kterým se psa podařilo odchytit,“ popsala případ policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

Muž nakonec skončil v poutech a ukázalo se také, že je opilý. Dechová zkouška potvrdila víc než 1,5 promile alkoholu. Zranění, která policisté utrpěli, si vyžádala příjezd zdravotnické záchranné služby a převoz k lékařskému ošetření do nemocnice. „Událost vyšetřují kriminalisté jako přečin násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení hrozí muži odnětí svobody až na čtyři roky,“ dodala mluvčí.

Související

gateway_sport_football_stadion_game_the_ball_match_grass-481836
Krimi

V Břeclavi spadla na chlapce fotbalová brána. Ten na místě zemřel

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

Kamtschatkabär
Zahraniční

Medvědi na Slovensku jsou čím dál agresivnější. Střetů s lidmi přibývá

profimedia-0866957834
Domácí

Přes 1 500 případů překročení rychlosti zjistili policisté při rozsáhlé policejní akci