úterý 14. května 2024

Miami bez Messiho selhalo ve finále US Open Cupu

Inter Miami prohrálo ve finále US Open Cupu s Houstonem 1:2. Lionel Messi do zápasu nepromluvil.

Lionel Messi do finálového utkání nezasáhl

Lionel Messi do finálového utkání nezasáhl
Zdroj: Profimedia

  • Lionel Messi do finálového utkání nezasáhl
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Inter Miami měli možnost získat druhou trofej v aktuální sezoně. Ve finále US Open Cupu hostili soupeře z Houstonu.

Oproti finále Leagues Cupu, ve kterém Miami uspělo, tentokrát floridskému klubu scházela nejzářivější hvězda. Lionel Messi se totiž od poslední reprezentační pauzy trápí se svalovými problémy a z posledních pěti utkání čtyřikrát nenastoupil.

A absence argentinského fotbalového kouzelníka byla znát. Už po prvním poločase prohrávali v růžových dresech hrající domácí 0:2. Nejprve z blízkosti nechytatelně zakončil Griffin Dorsey, aby ve 33. minutě z penalty zvyšoval Amine Bassi.

Do druhého poločasu šlo Miami se dvěma změnami v sestavě, ale na obrazu hry se mnoho nezměnilo. V 73. minutě mohlo být rozhodnuto, ale Quinonesův gól na 0:3 byl po zásahu VAR odvolán pro ofsajd.

V samotném závěru se domácí fanoušci dočkali aspoň čestné branky, o kterou se ve druhé minutě nastavení postaral Martinez. Utkání tak skončilo 1:2 pro Houston, který se mohl radovat ze zisku poháru.

„Musíme uznat, že Houston byl dnes lepší. Teď nám nezbývá nic jiného, než se soustředit na další zápasy, které nás čekají už v sobotu a ve středu,“ uvedl po zápase trenér Miami Gerardo Martino. V tabulce Východní konference MLS se jeho tým nachází na 14. příčce a od postupu do play off ho dělí 5 bodů.

Autor: Ota Černý

Související

Cavan Sulllivan.
Fotbal

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

36012072955_9a867ed07b_b
Ekonomika

Zájem o ropu roste. Úpadek očekávat nelze, tvrdí arabský magnát

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
Fotbal

Ronaldo se nechal unést a čelí za to kritice

Lionel Messi v dresu Argentiny
Fotbal Paříž 2024

Messi a Paříž? Dveře má otevřené, říká Mascherano