úterý 14. května 2024

Messiho Miami slaví první trofej

Fotbalisté Inter Miami po penaltovém rozstřelu zvítězili ve finále Leagues Cupu. Messi znovu přispěl gólem.

Lionel Messi slaví první trofej s Inter Miami

Lionel Messi slaví první trofej s Inter Miami
Zdroj: Profimedia

  • Lionel Messi slaví první trofej s Inter Miami
  • Zdroj: Profimedia

Lionel Messi od začátku svého působení v zámořském klubu Inter Miami září. Během krátké doby dokázal tým dotáhnout až do finále Leagues Cupu, ve kterém narazil na tým Nashvillu.

A byl to právě hvězdný Argentinec, který otevřel ve 23. minutě skóre finálového duelu. V dresu svého nového klubu to byla už jeho desátá trefa. Tentokrát však další branku ani Messi ani žádný z jeho spoluhráčů nepřidali.

Naopak Fafá Picault, reprezentant Haiti, který má za sebou i krátké působení v pražské Spartě, srovnal na 1:1 po rohovém kopu v 67. minutě.

O vítězi finále a celého letošního ročníku Leagues Cupu, ve kterém spolu soupeří týmu americké MLS a mexické Ligy MX, tak musel rozhodnout až penaltový rozstřel.

Ten zahájil trefou opět Messi, ale téměř bezchybní byli i další exekutoři, takže se penaltová loterie protáhla na dramatických jedenáct sérií.

V té poslední si míč na puntík postavil gólman Nashvillu Elliot Panicco, který nepovedenou střelou na svého protějška v bráně nevyzrál. Šampiony letošního ročníku Leagues Cupu se tak stali fotbalisté Inter Miami. Pro Lionela Messiho šlo už o 44. trofej v profesionální kariéře, čímž se stal nejoceňovanějším fotbalistou historie. Navíc získal také ocenění pro nejlepšího hráče a nejlepšího střelce turnaje.

„Je to neskutečný pocit stát se šampiony. Věřím, že nám to pomůže v dalším růstu a naplnění našich ambicí,“ řekl po vítězném finále trenér Miami Gerardo Martino.

Autor: Ota Černý

Související

Cavan Sulllivan.
Fotbal

Čtrnáctiletý teenager podepsal profesionální smlouvu v MLS

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
Fotbal

Ronaldo se nechal unést a čelí za to kritice

Lionel Messi v dresu Argentiny
Fotbal Paříž 2024

Messi a Paříž? Dveře má otevřené, říká Mascherano

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
Fotbal

Plzeňský záložník přestupuje do MLS, zahraje si i proti Messimu