pátek 17. května 2024

Krimi s Krobotem se dočkají diváci ještě před koncem prázdnin

Česká televize uvede krimi OKTOPUS v hlavní roli s Miroslavem Krobotem týden před koncem letních prázdnin.

Miroslav Krobot a Marika Šopovská v krimi OKTOPUS

Miroslav Krobot a Marika Šopovská v krimi OKTOPUS
Zdroj: ČT

  • Miroslav Krobot a Marika Šopovská v krimi OKTOPUS
  • Zdroj: ČT

Třináctidílná krimi série OKTOPUS od autora Volhy Jana Pachla si odbyde premiéru ještě před koncem letních prázdnin. První díl s názvem Ztracený případ uvede ČT1 v pondělí 28. srpna od 20:10. „OKTOPUS je zkratka ‚oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S‘. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě (Miroslav Krobot) hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou (Marika Šopovská), je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane,“ zní oficiální popisek nové kriminálky.

Režisér Pachl uvádí, že chtěl natočit formát, který se odlišuje od současné „záplavy“ detektivek. „Perspektiva vyšetřování v Oktopusu je zcela obrácená, čas plyne výrazně pomaleji než v okolním světě, nehraje se o minuty, ale o roky. Práce našich detektivů tak vzdáleně připomíná archeologii, kdy se pod zašlými nánosy prachu odkrývají nevyřešené zločiny,“ říká Pachl.

„Kapitán Dítě je povahou hráč, potřebuje výzvu, vzrušení, chce zažívat napjaté situace. Tuhle vlastnost postrádám, takže pro mě bylo zajímavé dostat se do jeho způsobu myšlení. Na druhou stranu je to výtečný analytik, výborný detektiv, který má právě díky svému hráčství smysl pro logické myšlení,“ popisuje svou roli Miroslav Krobot. Kromě Krobota a Šopovské si v sérii zahráli Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík či Jiří Dvořák.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČT

Související

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

profimedia-0855293899
Film a TV Udílení cen

Českého lva ovládla ďábelská tchýně a Volha

Foto z natáčení minisérie Studna
Film a TV Streaming

Nejznámější případ majora Zemana fasuje novou verzi. Studna vzniká na Voyo

Záběr ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi!
Film a TV Foto

Akta X po Česku přinese komediální série To se vysvětlí, soudruzi!