čtvrtek 2. května 2024

Nejznámější případ majora Zemana fasuje novou verzi. Studna vzniká na Voyo

Na Voyo vzniká další mrazivá kriminálka podle skutečných událostí. Po Metodě Markovič přijde Studna.

Foto z natáčení minisérie Studna

Foto z natáčení minisérie Studna
Zdroj: TV Nova

  • Foto z natáčení minisérie Studna
  • Zdroj: TV Nova

Po Metodě Markoviš: Hojer dorazí na Voyo další kriminální série podle skutečných událostí. Studna vyprávějící o děsivém případu rodiny Jelínkových byla zpracována v seriálu Třicet případů majora Zemana. Nyní vzniká nová šestidílná verze. O režii se postará Tereza Kopáčová, jež pro Voyo natočila minisérii Případ Roubal. Na kontě má však i tituly České televize jako Metanol, Ochránce či aktuální Smysl pro tumor.

Na scénáři se podílí Miro Šifra, autor Úsvitu, Rédla či série Zrádci. Tragický případ rodiny Jelínkových ze středočeských Vonoklasů zasáhl v roce 1968 celé Československo. Minisérie se nebude zabývat jen samotným případem, kdy v ohořelém domě byla nalezena žena s rozseknutou hlavou a ve studni mrtvola otce od rodiny, zatímco jediným přeživším byl tehdy pouze postižený vědec, syn dvou zavražděných. Minisérie se kromě samotného případu bude snažit vykreslit pohnutky postav, události, které případu přecházely, i dění po incidentu. Ústřední rodinu Jelínků ztvární David Švehlík, Johana Matoušková a Filip Červenka.

Nova uvádí, že počátkem příběhu bude rok 1932, kdy se voják Standa začne dvořit mladičké Marii na vesnické tancovačce. Jejich láskou a touhou po spokojené rodině by série měla začít. Tvůrce Michal Prokeš se osobně zajímal o příběh rodiny Jelínkových, procházel dobové archivy a dělal rozhovory se sousedy, kteří si rodinu pamatovali. Natáčení již začalo a mělo by trvat do června.

Autor: Šimon Mitro

Související

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin