středa 1. května 2024

Akta X po Česku přinese komediální série To se vysvětlí, soudruzi!

Vyšetřování paranormálních jevů v 80. letech v Československu odhalí komediální seriál To se vysvětlí, soudruzi! z dílny České televize.

Záběr ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi!

Záběr ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi!
Zdroj: ČT

  • Záběr ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi!
  • Zdroj: ČT

Do světa paranormálních jevů a tajemných událostí během 80. let zavede diváky nový seriál České televize To se vysvětlí, soudruzi!. Osm neobvyklých případů budou zkoumat dvě rozdílné dvojice. Tým vědců v čele s Jiřím Macháčkem a Janem Cinou se bude snažit najít vliv paranormálních jevů, zatímco agenti StB, ztvárnění Annou Fialovou a Leošem Nohou, budou hledat racionální vysvětlení.

Seriál by měl kombinovat žánry včetně komedie, detektivky, parodie, sci-fi a hororu. „Je to unikátní seriál díky mixu hned několika žánrů. Navíc s úžasným hereckým obsazením a množstvím případů, které by nás nikdy nenapadlo, že bude někdo na obrazovkách vyšetřovat,“ říká spoluproducent a režisér Matěj Chlupáček. „Scenáristé se volně inspirovali realitou. Ústav zkoumající paranormální jevy v komunistickém Československu skutečně existoval a případy, kterými se zabýváme, mají určité kořeny v pravdě. O to zábavnější to celé je,“ doplňuje režisér Michal Samir.

Kromě výše zmíněných herců si v seriálu zahráli také Darija Pavlovičová, Lenka Termerová či Michal Kern. Seriál je doplněn vizuální stylizací a speciálními efekty, které dávají příběhu jedinečný nádech. Herec Jiří Macháček popisuje seriál jako dojemný lidský příběh, který se prolíná s vyšetřováním paranormálních jevů. První epizodu uvede ČT1 v neděli 3. března ve 20:10. Seriál bude dostupný také v iVysílání.

Autor: Šimon Mitro

Související

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek

Jan Tománek a Marek Eben
Film a TV

StarDance dorazí na podzim. Obejde se bez Chlopčíka

Monty Python a Svatý Grál
Film a TV Kino

Komediální skvost Monty Python je opět v kinech. Diváci mohou vidět Svatý grál i Život Briana