neděle 28. dubna 2024

Krčmář: Je potřeba se zamyslet

Biatlonisté zase nezastříleli. Nejlepší z nich byl třiatřicátý.

profimedia-0857274083.jpg

Michal Krčmář (vepředu) v Canmore.
Zdroj: Profimedia

  • Michal Krčmář (vepředu) v Canmore.
  • Zdroj: Profimedia

Český biatlon prožívá krušné časy. Ženám se v končící sezóně moc nedaří a mužům už vůbec ne. Ve sprintu světového poháru v kanadském Canmore se nikdo nedostal ani do třicítky.

Nejlepším z Čechů byl tradičně Michal Krčmář (33.), který má jednoznačně nejvíce zkušeností. A taky umí nejlíp hodnotit nejenom svoje výkony.

„Kolorit letošní sezóny. Trefím ležku, netrefím stojku. Netrefím ležku, trefím stojku. Moc mě to mrzí, protože když se podívám na výsledky, tak to není o tom, že bych nedokázal zajet do desítky,“ vykládal těsně po závodu.

„Střelba nás kluků je žalostná. Nebudeme si nic nalhávat. Vidí to každý. Je potřeba se nad tím zamyslet, projít si to a nastavit směrem k dalším sezónám,“ prohlásil odhodlaně.

Na střelnici zklamali i Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík. Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig naopak nechybovali, ale běžecky nestačili, což je snad ještě větší bezmoc.

„Mrzí mě, že jsem nepředvedl lepší střelbu někdy během sezóny, kdy to nebylo běžecky tak tragické,“ výstižně konstatoval Mareček.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: biatlon.cz

Související

profimedia-0856940627.jpg
Ostatní

Nejlépe bojovala Voborníková

profimedia-0855095538.jpg
Ostatní

Davidová i muži skončili jedenáctí

profimedia-0846976706.jpg
Ostatní

Smíšená dvojice dojela desátá

profimedia-0846630074.jpg
Ostatní

Desátý Mikyska si to hrozně užil