pondělí 20. května 2024

Kometa vyrovnala sérii

Kometa nasázela Litvínovu pět gólů a vyrovnala stav série na 2:2.

Hokejisté Komety po vstřeleném gólu

Hokejisté Komety po vstřeleném gólu
Zdroj: Profimedia

  • Hokejisté Komety po vstřeleném gólu
  • Zdroj: Profimedia

Hosté se dostali do vedení ve 4. minutě. Jakub Flek zavěsil kotouč do víka a otevřel skóre zápasu. O osm minut později si hosté vytvořili už dvougólový náskok. Greg Moro našel škvíru u bližší tyče Tomkovo brány.

Do druhé třetiny vstupovala Kometa s dvoubrankovým vedením, který v dalších dvaceti minutách navýšila. Hned ve 22. minutě se Kristián Pospíšil protáhl mezi dvěma beky a prostřelil Tomka, který následně opustil brankoviště. Na jeho místě ho vystřídal Šimon Zajíček. Náhradní brankář vydržel s čistým kontem jen dvanáct minut. Kometa využila přesilovou hru a Steve Moses vstřelil čtvrtý brněnský gól. Kometa byla po druhé třetině velmi blízko tomu, vyrovnat stav série.

V poslední dvacetiminutovce i nadále určovala tempo hry Kometa. Šest minut před koncem utkání skórovali hosté popáté a bylo jasné, že domácí Litvínov už další bod v sérii nezíská. Chemikům se podařilo už jen snížit a Dominik Furch tak přišel pět minut před koncem o čisté konto.

„Série je srovnaná. Hrají proti sobě dva dobré týmy. Měli jsme dobrý vstup do utkání, v důležitých chvílích zápasu nás podržel Dominik. Jedeme domů dál pracovat,“ sdělil pro klubový web trenér Komety Jaroslav Modrý.

HC VERVA LITVÍNOV – HC KOMETA BRNO 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Koblasa (Kirk, Baránek) – 4. Flek, 12. Moro (Okál, Kohout), 22. Pospíšil, 34. Moses (Flek, Zaťovič), 54. Marcinko (Flek)

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg
Hokej MS Praha

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Česká reprezentace na tréninku před šampionátem
Hokej MS v hokeji 2024

Začíná hokejový šampionát, přinášíme program českého týmu